Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Explosion i Staffanstorp – polisens bombtekniker på plats

Vid midnatt på söndagen exploderade något i, eller vid, ett hus i östra Staffanstorp. Flera personer slog larm efter den höga smällen. Ingen person har skadats, men flera rutor krossades på huset. Ännu har ingen gripits för dådet.

Flera rutor krossades i samband med explosionen och fönsterblecket slets loss.Bild: Patrick Persson
Polisen larmades klockan 23.58.
– Flera personer ringer om en hög smäll och att de sett ett ljussken, säger Rickard Lundqvist, informatör vid polisens ledningscentral.
Enligt uppgifter till polisen ska något kastats in i huset. När polisen kom fram till platsen hittade man krossat glas.
– Inga större skador på huset, men glaskross. Något har detonerat bedömer man och skadorna är av mindre omfattning, säger Rickard Lundqvist.
Bild: Patrick Persson
Ingen person har skadats i samband med explosionen, enligt polisen. Enligt uppgifter till Sydsvenskan var det personer hemma i huset när explosionen skedde.
- Jag kan inte kommentera det av utredningstekniska skäl, säger Annika Lindvall, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.
Det brann inte på platsen när polisen kom dit och det luktade heller inte rök.
Polisens bombtekniker har arbetat på platsen under natten men vilka fynd som gjorts vill polisen inte kommentera. Ett område har spärrats av. Det genomfördes också en utrymning, men hur många byggnader som omfattas är okänt.
– Vi har fått vissa vittnesuppgifter i olika riktningar, det undersöker vi just nu, bland annat med bilar som lämnat platsen men det är inget som är bekräftat, säger Rickard Lundqvist.
Enligt yttre polisbefäl på plats rubriceras ärendet inledningsvis som försök till mord. En anmälan har upprättats senare under natten.
Vid 08-tiden på måndagsmorgonen hade ännu ingen utredare kopplats in. Inga misstänkta fanns heller, och inga frihetsberövade.
– Vi har inte heller fått någon kvalificerad bedömning om vad det är som detonerat, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.
Gå till toppen