Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nybygge blir pilotprojekt för socialt ansvarstagande

Kommunen ställer sociala villkor för markförsäljning i Västra hamnen när Skanska ska bygga nytt. Det ska bland annat finnas praktikplatser och lokaler till Yallatrappan.

Sjösättningen är ett pilotprojekt för en social agenda i samband med nybygge.
Majoriteten i tekniska nämnden sade på tisdagen ja till försäljning av fastigheten Malmö Sjösättningen 1, mittemot Stapelbäddsparken i Västra Hamnen, till Skanska Sverige AB. Skanska köper marken för 29 miljoner kronor för att bygga vårdboende, förskola och andra lokaler.
Till byggprojektet hör också en social agenda som ska ge praktikplatser på byggföretaget, undervisning för mellanstadieelever i Rosengårdsskolan och lokaler för det sociala företaget Yallatrappans verksamhet.
– Det är unikt att Yallatrappan blir hyresgäster, säger Andreas Schönström.
Kvarteret Sjösättningen är ett pilotprojekt när det gäller en social agenda i samband med nybygge, därför delar kommunen och Skanska på en del av kostnaderna för till exempel handledning av praktikanter, lokalanpassning och skyddsutrustning. Projektet kan kosta kommunen högst en miljon kronor.
– Kan detta leda till att en enda Malmöbo får en anställning tycker vi att det är rimligt att vi tar den kostnaden, säger Andreas Schönström.
Moderaterna och SD motsatte sig den sociala ersättningen.
• Tekniska nämnden sålde också Sjöporten 1 i Västra hamnen, till Sundsprojekt Intressenter AB för 53 390 000 kronor.
Sundsprojekt ska bygga flerbostadshus för 90 bostadsrätter, två radhuslängor och wtt underjordiskt garage på tomten Lilla Varvsgatan/Einar Hansens Esplanad.
Gå till toppen