Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Polisen slog till mot misstänkt penningtvättare – hittade vapenarsenal

När polisen slog till mot den misstänkte penningtvättaren gjorde man helt andra fynd. I hans bostad fanns bland en skarpladdad kulsprutepistol, en handgranat och en resväska fylld med dopingpreparat. Nu döms mannen till fyra års fängelse.

Det var ekobrottsmyndigheten i Göteborg som tog beslutet att göra husrannsakan i den 29-årige mannens lägenhet i centrala Malmö tidigt på morgonen den 3 oktober ifjol.
Trots upprepade påringningar öppnade ingen dörren. En låssmed fick rycka ut. När polis efter 45 minuters väntan gick in i lägenheten fann man 29-åringen i vardagsrummet. På fråga varför han inte hade öppnat svarade 29-åringen att han velat dricka upp sitt kaffe först.
Tämligen omgående påträffades en väska fylld med olika vapen, bland annat den misstänkt skarpa handgranaten. På grund av sprängrisken tog polisen omgående beslut att spärra av platsen och utrymma de närmsta grannlägenheterna. <
Under en madrass i sovrummet hittades sedan ytterligare ett skjutvapen – ett halvautomatiskt gevär med tillhörande magasin laddat med 29 skarpa patroner.
Totalt rör det sig om fyra skjutvapen, två elchocksanordningar och en stor mängd ammunition. Men även en skyddsväst och maskeringsutrustning.
I en annan väska påträffades dopingmedel motsvarande 257 867 dagsdoser.
Den 29-årige mannen anhölls och har suttit frihetsberövad sedan dess. Han erkänner allt innehav, men vill inte säga varför alla vapen och preparat fanns i hans tvårummare.
29-åringens belastningsregister består främst av att han betalat sex strafförelägganden för ringa narkotikabrott.
Tingsrätten dömer honom nu till fyra års fängelse. Samtidigt pågår förundersökningen mot fler misstänkta i härvan.
Gå till toppen