Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Så hade Patrik Hersley funkat i Malmö Redhawks

Förr eller senare lär Patrik Hersley göra comeback i Malmö Redhawks dress. Under OS har vi fått en inblick i var den hårdskjutande backen från Höllviken står för.

Bild: BILDBYRÅN
Tre Kronor åkte ut i kvartsfinalen mot Tyskland, 3–4, men Patrik Hersley gjorde sin bästa match och spelade i 22 minuter. Under gruppspelet missade han fem perioder på grund av migränbesvär, men mot Tyskland matchades Hersley hårt och rätt. Totalt sköt han nio skott på mål under turneringen. Sju av dessa kom mot Tyskland. Ett gick i mål.
St Petersburg-försvararen är smart. Patrik Hersley har inte de snabbaste fötterna och noggrann med hur han positionerar sig i försvarszonen, han rör ständigt på huvudet för att se vad som händer runt honom.
Han vill inte ge sig ut på djupt vatten och bli bortgjord, håller sig på insidan och försöker utnyttja sin styrka framför kassen. När han väl går ut fångar han nästan alltid in motståndaren. Han kan dock ha problem i snabba vändningar när åksträckorna blir längre.
Med pucken hittar han ofta enkla lösningar, han drar sig inte för att sätta igång spelet snabbt med en rak och lite längre passning. Hersley slår sällan bort något och har ett märkbart lugn med pucken.
I offensiv zon märks han förstås mest i powerplay. Skottet är fruktat och motståndarna försöker skärma av honom. Hersley får ändå ganska ofta genom puckarna och träffar kassen.
Hade han varit en tillgång för Redhawks?
Självklart.
Han skulle göra ett solitt defensivt jobb. Patrik Hersley har samma mått som Stefan Warg och hade varit en stabil pjäs.
Och offensivt, där har Hersley få övermän i SHL. Skottet är dynamit, men han är kanske en bättre passningsspelare än vad de flesta tror.
Gå till toppen