Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ölbloggen

Håkan Engström: Vinnaröl i Malmö

Amerikanska Victory tar tysk fest till stan

Victory Brewing från tyskbygdernas Pennsylvania gör starka intrång på den svenska marknaden. Det har vi konsumenter allt att vinna på.
I alla fall vi som älskar välbryggd dekoktionsmäskad kvalitetslager av den typ som finns i delar av Centraleuropa, men knappt någon annanstans.
Sedan i söndags serverar Peas & Honey i Malmö en ypperlig märzen från Victory Brewing, marknadsförd som en Festbier. Ursprungligen en oktoberfestbier, alltså. En bärnsten/kopparfärgad lager på 5,6%, med ordentlig maltkropp men med fint balanserande humle. Mjuk i konsistensen, inslag av toast, nötter, karamell.
Men från USA? Är inte det att gå över oceanen efter vatten? Jovars. Men innan folk får upp ögonen för det genuint tyska är också detta en mycket bra resa.
Ur kranar i andra delar av stan, och landet, finns Red Side of the Moon: en nästan lika fin red ale, som Victory Brewing skapat i samarbete med Bishops Arms.
Gå till toppen