Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Wallström: OS kan spela roll för världsfreden

Det sportsliga närmandet mellan Nordkorea och Sydkorea under OS har förbättrat tonläget mellan länderna. – Det betyder mycket. OS spelar en roll även för världsfreden, säger utrikesminister Margot Wallström på plats i OS i Pyeongchang. Men nu gäller det att blicka framåt för att undvika upptrappning.

Små steg framåt för att undvika att konflikten mellan Nordkorea och Sydkorea eskalerar, efter de sportsliga närmandena mellan länderna under OS. Det tycker utrikesminister Margot Wallström (S) som besökte OS i Pyeongchang.Bild: Sara K Lindquist/TT
Närmandena mellan Nordkorea och Sydkorea under OS har fått stor spridning. Först invigningsmarschen under samma flagg, sedan det gemensamma hockeylaget som har mött Damkronorna flera gånger och sedan den omtalade stora nordkoreanska klacken som även har hejat på Sydkorea.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen