Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Tjuvfiske i Sallerupsdammen - en iskall sportlovsaktivitet

Vanligtvis räknas det som tjuvfiske att agna med räkor i Sallerupsdammarna. Under sportlovsveckan är det tillåtet. Men bara för barn.

Isen ligger tjock över dammen med undantag från några vakar vid bryggorna. Under sportlovet har fiskeklubben Spinnaren - i samarbete med Fritidsförvaltningen – inte bara bjudit på gratis fiske. De har också har också delat ut räkor. Ett sätt att dopa nappchanserna.
Isak Lundbladh Polimac och River Nord prövade fiskelyckan vid Sallerupsdammarna.Bild: Patrik Renmark
– Det är ju en gammal hävd att om man fiskar med räkor – ja då tömmer man dammen, säger Göran Brandt, ungdomsansvarig i klubben.
– Men vi vill ju att ungdomarna faktiskt ska få fisk.
Det ryckte till, men släppte lika snabbt.Bild: Patrik Renmark
I fjol fiskade 1 300 ungdomar i Sallerupsdammarna. Under sportlovet har det hittills kommit ett hundratal. Bland dem Isak Lundbladh Polimac som strax innan Sydsvenskan dök upp drillade en regnbågslax vid vattenytan – innan den slet sig och försvann ner i djupet.
Kompisen River Nord bor i närheten och cyklar till dammarna så ofta han kan. En gång fiskade han tio timmar i sträck med bara en fikapaus, berättar han.
– Jag älskar gunget och spöböjet när det hugger. Men det är också härligt att bara komma ut och känna friheten. Man känner lugnet liksom, säger han.
Under sportlovsveckan har barn mellan 8 och 16 år fått fiska regnbåge gratis.Bild: Patrik Renmark
Fakta

Så fiskar du regnbågslax i Sallerupsdammarna

Gratis regnbågsfiske gäller t.o.m fredagen 23/2 (9-15) för barn och ungdomar mellan 8-16 år. Pimpelutrustning kan lånas på plats.

Läs alla artiklar om: Sportlov 2018
Gå till toppen