Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utredningen av det sju år gamla Perstorpsmordet läggs ner

”Det finns ingen anledning att tro att ett brott har begåtts”, säger kammaråklagare Helene Jacobsson som idag beslutade sig för att lägga ner åtalet mot den tidigare misstänkta kvinnan.

Det var i oktober som nya uppgifter om det sju år gamla mordet på en tvåårig pojke i Perstorp, kom in till polisen. Förundersökningen öppnades på nytt och en kvinna från Perstorp anhölls i november, misstänkt för att ha bragt pojken om livet.
Men idag beslutade kammaråklagaren Helene Jacobsson sig för att lägga ner hela fallet.
– Jag kan säga att det dels har att göra med trovärdigheten i uppgifterna som vi fick in men också med förklaringen som kvinnan gett till de här uppgifterna. Det tillsammans har gjort att jag fattat beslutet att alla misstankar mot kvinnan ska släppas. Mer än så kan jag inte säga, säger Helene Jacobsson.
Efter de förhör som hållits sedan kvinnan anhölls har inte bara misstankarna mot kvinnan själv kunnat avskrivas utan hela fallet läggs ner.
– I vanliga fall lägger man ner en utredning för att det är brist på bevis. Så är det inte i det här fallet, utan det är för att jag gör bedömningen att det inte har begåtts något brott överhuvudtaget, säger Helene Jacobsson.
Gå till toppen