Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Wiehe samtalar om Malmö med Nour El-Refai och Ilmar Reepalu

Vad är Malmö för Ilmar Reepalu, Heidi Avellan, Nour El-Refai, Mikael Wiehe och Victoria Percovich Gutierrez? Nu är det klart att föreställningen ”… har du sett världen” på Malmö Live i mars även kommer att resultera i en samtalskväll om Malmö.

Mikael Wiehe.Bild: Lars Brundin
Föreställningen har kallats Malmö Lives största satsning hittills. Den 8 mars är det premiär för ”…har du sett världen” som handlar om Malmös historia sedd genom Mikael Wiehes musik och liv. På scen kommer Nour El-Refai, Edda Magnason, Malmö symfoniorkester och Mikael Wiehe att stå. Bakom scenen finns manusförfattaren Fredrik Ekelund, idémakaren Pange Öberg och regissören Philip Zandén.
Nu är det klart att det även blir en samtalsafton i samband med föreställningen. ”Samtalet – … har du sett världen” kommer att ledas av Susanna Dzamic och inbjudna till scenen är Mikael Wiehe själv, Nour El-Refi, Sydsvenskans politiska chefredaktör Heidi Avellan, Malmös tidigare kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu och White Arkitekters hållbarhetsstrateg Victoria Percovich Gutierrez.
Enligt ett pressmeddelande kommer det att samtalas kring frågor som "Hur blev Malmö Malmö? Vad var det Ilmar Reepalu såg för stad när han tog över som kommunalråd 1994? Vad är Malmö idag enligt Heidi Avellan? Vad är Malmö för Mikael Wiehe?"
— Att prata om Malmö väcker alltid mycket känslor. Det här blir ett reflekterande samtal om var Malmö kommer ifrån och vart det är på väg. Ett försök att skapa perspektiv, och kanske lite klarare tankar, säger Susanna Dzamic i ett pressmeddelande.
Gratisbiljetterna till samtalet i Kuben på Malmö Live den 13 mars går att boka från och med den 27 februari klockan 12. Samtalet arrangeras av Malmö Live konserthus och Sydsvenskan.
Gå till toppen