Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

17-åring häktad för att ha våldtagit man under vapenhot

En 17-årig pojke har häktats misstänkt för att ha våldtagit och rånat en 37-årig man – och sedan pressat honom på pengar. Allt ska ha skett samtidigt som 17-åringen riktade ett skjutvapen mot mannen.

Det aktuella händelsen ska ha inträffat förra helgen.
– En man ska ha blivit pressad på pengar och anmäler att han har varit under vapenhot. I förhör med honom kommer det också fram att han blivit utsatt för en våldtäkt under vapenhot, säger åklagaren Ida Killeslätt.
37-åring och 17-åringen hade bestämt träff den aktuella dagen.
– De vet vilka varandra är, men det är ingen relation. Den misstänkte invänder att det är fråga om ett sexköp, att han sålt sex till 37-åringen. Men det finns ingen annan indikation i utredningen som tyder på det, säger Ida Killeslätt.
Hon begärde 17-åringen häktad för grovt rån, grov våldtäkt och försök till grov utpressning. Fallet är ovanligt på fler sätt: dels att offret är en man, och dels att en omyndig person begärs häktad.
Att Ida Kileslätt begärt 17-åringen häktad beror på att hon anser att han annars riskerar att förstöra bevis och fortsätta begå brott. Likaså är lägsta straffet två års fängelse, vilket gör att den misstänkte ska häktas.
Häktningsförhandlingen hölls under fredagen – tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade pojken.
Gå till toppen