Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Feministisk festival anordnar temadag i Malmö efter metoo

Hur går man vidare efter nätkampanjen metoo? Den frågan ska Feministisk festival försöka hitta svar på under en temadag på Moriskan den 3 mars.

Bild: Feministisk festival Albin Brönmark
I samband med att metoo-rörelsen växte sig allt starkare under hösten 2017 startade en aktivistgrupp i Malmö och Lund. Nu har gruppens slagit ihop sig med Feministisk festival och organiserar en gratis heldag på på Moriskan. Temat: hur vi tillsammans kan skapa en värld fri från sexuella övergrepp.
– De flesta andra liknande dagar och konferenser kostar mycket att delta på och riktar sig oftast till en specifik målgrupp. Feministisk festival är Malmös största feministiska nätverk och vi upplever att vi har ett ansvar att skapa förutsättningar för att alla som vill skall kunna mötas och prata om metoo och hur vi går vidare, säger festivalens samordnare Elisavet Johansson Tziampazis i ett pressmeddelande.
Läs också Guide: Här är vårens marknader, mässor och festivaler i Malmö och Köpenhamn
Under dagen kommer bland annat RFSU att föreläsa om sexualitet och samtycke, Marco Vega kommer att prata om maskulinitetsnormer och flera fackförbund kommer att finnas på plats för att berätta om sitt arbete mot sexuella trakasserier och övergrepp på arbetsplatser.
Läs också Marco Vega: ”Det bästa har varit att ta varannan fredag ledig”
Dessutom blir det feministiskt självförsvar och en stor workshop kring vilka politiska åtgärder som behövs för att stoppa sexuella övergrepp. Malmöpolitiker har bjudits in för att kunna bemöta förslagen och kraven direkt på plats.
– Vi hoppas att alla inbjudna partier väljer att ha en representant på plats, säger Elisavet Johansson Tziampazis i ett pressmeddelande.
Gå till toppen