Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Vi gav upp och en granne körde oss till flyget

Vårt förtroende för Skånetrafiken är nu fullständigt kört i botten efter de här händelserna och vi kommer aldrig mer att ta Öresundståget till Kastrup. Det skriver Leif Thorsell.Bild: Johan Nilsson / TT
Det var dags för vår sedvanliga vinterresa söderut och som vanligt så körde vår fantastiske granne oss till stationen i Landskrona där vi skulle ta Öresundståget direkt till Kastrup. Ja, så var det tänkt, men Skånetrafikens Öresundståg kan vi numera inte lita på. Det strulade och det har dessutom varit så de tre senaste gångerna som vi varit på väg söderöver i vintertid. Alltid i januari när det blivit lite kallare och alltid fordonsfel då tågen tydligen inte tål kyla. Man undrar ju vad det är för tåg Skånetrafiken köpt in eller kan det möjligen bero på bristande underhåll? I januari 2016 blev tåget kraftigt försenat och sedan togs det ur trafik på Hyllie station och där fick vi nästan slåss om att komma ombord på ett extrainsatt tåg, men eftersom det bara hade hälften så många vagnar så lämnades många kvar på perrongen i Hyllie. Vi hade tur den gången men det var precis vi kom i tid till flyget.
I januari 2017 var tåget redan 45 minuter försenat i Helsingborg och de visste inte när det skulle komma till Landskrona så då fick vår dotter ställa upp med kort varsel och köra oss från stationen i Landskrona till Kastrup.
Och så nu i år igen, tredje gången gillt. Samma Öresundståg, med planerad avgång från Landskrona strax efter 10 på söndagsförmiddagen, blev först försenat 9 minuter, sedan 8 minuter och sedan 8 minuter igen och till sist kom ett meddelande om att slutstationen skulle vara Malmö C istället och då gav vi upp. Det blev ett telefonsamtal hem till grannen som körde oss direkt till Kastrup.
Vårt förtroende för Skånetrafiken är nu fullständigt kört i botten efter de här händelserna och vi kommer aldrig mer att ta Öresundståget till Kastrup. Naturligtvis blir det väl en och annan lokal resa och kanske även en tripp till Köpenhamn då och då men aldrig när vi har en tid att passa. Dessutom hade Skånetrafiken den dåliga smaken att inte återlösa våra biljetter. Vi skulle ha väntat och tagit nästa tåg, att vi då skulle missa flyget brydde de sig inte om.

Leif Thorsell

Vadensjö
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen