Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Åsikter

Läsartext: Vi gav upp och en granne körde oss till flyget

Vårt förtroende för Skånetrafiken är nu fullständigt kört i botten efter de här händelserna och vi kommer aldrig mer att ta Öresundståget till Kastrup. Det skriver Leif Thorsell.Bild: Johan Nilsson / TT
Det var dags för vår sedvanliga vinterresa söderut och som vanligt så körde vår fantastiske granne oss till stationen i Landskrona där vi skulle ta Öresundståget direkt till Kastrup. Ja, så var det tänkt, men Skånetrafikens Öresundståg kan vi numera inte lita på. Det strulade och det har dessutom varit så de tre senaste gångerna som vi varit på väg söderöver i vintertid. Alltid i januari när det blivit lite kallare och alltid fordonsfel då tågen tydligen inte tål kyla. Man undrar ju vad det är för tåg Skånetrafiken köpt in eller kan det möjligen bero på bristande underhåll? I januari 2016 blev tåget kraftigt försenat och sedan togs det ur trafik på Hyllie station och där fick vi nästan slåss om att komma ombord på ett extrainsatt tåg, men eftersom det bara hade hälften så många vagnar så lämnades många kvar på perrongen i Hyllie. Vi hade tur den gången men det var precis vi kom i tid till flyget.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen