Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bryggman fixade seger i känslosam comeback

Erik Forssell var tillbaka på planen och Jesper Mattsson i båset när Malmö Redhawks tog en tung förlängningsseger i Jönköping, 3–2. – En oerhört stark vinst att få med oss, tyckte assisterande tränaren Jesper Mattsson.

I ett friläge i förlängningen kunde Lars Bryggman med en långdragning sätta det avgörande 3–2-målet.Bild: STEFAN LANTZ
Både spelaren Erik Forssell och Jesper Mattsson har haft en timeout från hockey sedan i höstas på grund av svårt sjuka barn.
På lördagen var de tillbaka i match sedan värdena för Forssells dotter Moa och Mattssons son Oliver pekat åt rätt riktning.
För Jesper Mattsson var det en känslosam morgon när han lämnade hemmet.
– Oliver hade tårar i ögonen. Det var inte för att han var ledsen utan glädjetårar för han verkligen ville att jag skulle åka iväg och vara med på den här matchen. Han ville att jag skulle på det igen och nu ska jag ringa hem till honom och snacka om matchen, berättade Jesper Mattsson som själv också njöt av att vara tillbaka.
– Det var ett tag sedan jag var med i hetluften – så det var kul.
Att det blev just nu handlar om att värdena för sonen som drabbats av den ovanliga blodsjukdomen aplastisk anemi har fått en utveckling i rätt riktning. Familjen har då tyckt att Jesper Matsson kunde kliva in i tränarrollen igen.
– Olivers utveckling är det som jag har avvaktat hela tiden och nu ser det bättre ut, sa Jesper Mattsson.
Malmö Redhawks fick en drömstart på matchen i Jönköping och det var comebackande Erik Forssells kedja som gav Redhawks ledningen. Assisten kom från Rhett Rakhshani och på andra försöket kunde Nichlas Hardt placera in pucken i krysset.
HV71:s kvittering kom drygt tre minuter senare och i andra perioden kunde hemmalaget ta ledningen och initiativet, men Malmö skulle ta sig tillbaka och kvitterade i mitten av perioden genom Daniel Zaar.
Tredje perioden var chansrik åt båda håll men slutade mållös och med Redhawks Lars Bryggman och en HV-spelare i utvisningsbåset. Lars Bryggman utvisning kom efter att han lite klantigt klivit över målvakten i ett powerplay.
Istället fick Lars Bryggman vila sig i utvisningsbåset under inledningen av förlängningen och när han klev in på isen efter 41 sekunder var det rakt in till en friställande passning från Anton Mylläri som förvaltades väl.
– Direkt från båset ut i ett avgörande läge. Det kan gå fort åt båda hållen, konstaterade Jesper Mattsson om segerskytten.
En skön seger i en match med lite slutspelskaraktär, tyckte Jesper Mattsson.
– Slarvigt och hafsigt emellanåt, men slutspelet närmar sig och lagen börjar rusta för det. En bra värdemätare för oss.
3 Stefan Warg. En match klippt och skuren för en stor fysisk back.
2 Nichlas Hardt. Målskytt och tydligt på väg mot slutspelskaraktären.
1 Lars Bryggman. Segerskytt efter att ha visat iskyla i avgörande ögonblick.
Gå till toppen