Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lim för lagkemin – och offensivt sparkapital finns för Redhawks

Bild: BILDBYRÅN
Mycket föll på plats för Malmö Redhawks. Jesper Mattsson åter i båset. Erik Forssell tillbaka på isen. En identitetsstärkande förlängningsseger på bortaplan mot direkt-till-kvartsfinalkonkurrenten HV71, 3–2.
Just nu femma i tabellen med 78 inspelade poäng och sex omgångar kvar. Förra säsongen slutade man åtta på 81 poäng.
Ja, om inte formkurvan byter riktning helt tar Redhawks ett grundseriekliv framåt.
Återigen en stark bortamatch och drama hela vägen. Ett stänk av slutspelskaraktär på tillställningen.
Efter det att klubben vinkade adjö till Andy Miele och lät amerikanen gå till Växjö, har det mesta handlat om att koka samman ingredienserna som gjort Malmö Redhawks till ett stabilt lagbygge.
Förfina receptet.
Lita på systemet, stärka sammanhållningen och limma ihop laget.
Statistiken stack ut här och där.
Erik Forssell hade 15.21 i istid och det syntes inte att han hade varit borta i tre månader. En nyttig sort. En klassisk svensk tvåvägscenter med defensiven i fokus (men med A:a på bröstet, C:et sitter kvar på Fredrik Händemark)
Läs också Redhawks lagkapten: ”Allting förändrades på en sekund”
Oscar Alsenfelts räddningsprocent hamnade på 93,33. Målvakten var i perfekt samklang med försvaret. Taktiskt medveten. Läste av när han skulle sätta igång spelet snabbt eller få till en tekning.
Anton Mylläri blev poängbäst med två assists, bland annat biljardstöten som friställde Lars Bryggman och öppnade för dennes kraftfulla inbrytning med finess och avgörande mål.
För Redhawks känns det väldigt betydelsefullt att spelarna med potential att göra skillnad hittar en jämnare högsta nivå.
I sista matchen före OS-uppehållet gjorde Rhett Rakhshani mål. Dessförinnan hade han varit poänglös i sex matcher. I omstarten stod han för en duellstark och samtidigt vacker framspelning till Nichlas Hardts mål. Annars var han halvljummen. Hittade positionerna väl ett par gånger i slottet, men brände några öppna lägen.
Frederik Storm är i en djup produktionssvacka med tio matcher utan poäng. Med Forssell tillbaka som center borde det lossna.
Robin Alvarez har fem poänglösa matcher på raken.
Det finns värdefullt offensivt sparkapital.
Gå till toppen