Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur

Rakel Chukri: Politikerna behövde läxas upp av kids för att ta vapenfrågan på allvar

Ungdomarna i ”Never again”-rörelsen är smartare än sina kritiker. För att få största möjliga politiska effekt vägrar de att ta ställning mellan demokrater och republikaner. Trots det polariserade klimatet i USA har strategin lyckats – vapenlagarna kan vara på väg att ändras.

Emma Gonzalez tröstar en skolkamrat under CNN:s debatt i Sunrise, Florida, 21 februari. I debatten fick studenter från Marjory Stoneman Douglas High School debattera med politiker och Dana Loesch från vapenorganisationen NRA .Bild: Michael Laughlin
Pyjamaspartyn är ett klassiskt inslag i amerikanska filmer – fnittriga tonåringar som är vakna hela natten och pratar om sex, kärlek och oförstående föräldrar. När sjuttonåriga Cameron Kasky bjöd in sina vänner till ett pyjamasparty var de vakna hela natten och pratade om massmord, terror och oförstående politiker. Några dagar tidigare, den 14 februari, hade de överlevt skolskjutningen på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida där sjutton av deras lärare och skolkamrater mördades, varav drygt hälften var fjorton år. Den nittonåriga mördaren använde ett halvautomatiskt vapen som köpts lagligt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Skolskjutningen i Florida
Gå till toppen