Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Bra teststart för Ericsson i formel 1

Regnet tvingade testerna att avslutas snabbare än planerat. Marcus Ericsson fick ändå en skön start i sin nya bil.

Marcus Ericsson i sin nya Sauberbil vid säsongens första test i Barcelona.Bild: Francisco Seco/AP/TT
Marcus Ericssons första testvarv i Saubers nya formel 1-bil gick bra.
"Medan vi väntar på rödflaggan, låt oss ta några sekunder och uppskatta morgonens varv för Marcus Ericsson och teamet. Det ser bra ut", skriver Sauber på Twitter och avslutar med en tumme upp.
Ericsson hade nionde bästa tid av de förare som tog sig runt banan under förmiddagspasset. Svensken körde 41 varv och hans bästa tid var 4,7 sekunder sämre än vad Daniel Ricciardo noterades för i sin Red Bull-bil.
Lika bra gick det inte för Fernando Alonso i McLaren som åkte ut i gruset sedan ett bakhjul lossnat.
– Vi hade en hjulmutter-incident, men det är inga problem. Det kommer att hända grejer för alla team under testerna, det är ju det som testerna är till för. Vi kommer inte att förlora någon tid för det här, säger McLarens vd Zak Brown, enligt Reuters.
F1-testerna genomförs på Circuit de Catalunya utanför Barcelona. Marcus Ericsson kör på måndagen och på onsdag. Hans nya stallkamrat, Charles Leclerc från Monaco, testar på tisdagen och på torsdag.
Måndagens tester fick dock avslutas lite tidigare än planerat på grund av regn. Eriksson var dock ute och åkte så länge han kunde.
"Himlen är mörk med en del droppar regn, men Marcus Ericsson går starkt" skriver Sauberstallet på Twitter.
Tävlingssäsongen sätter igång om en månad, den 25 mars i Melbourne.
Gå till toppen