Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Ibland kommer politiker hit och säger: Oj!”

Beskedet om fler rum och röntgen på akuten i Lund välkomnas av ST-läkarna Ardavan Khoshnood och Anna Gislén som arbetar där. Men de måste fortfarande förhålla sig till vårdplatsbristen, en primärvård som går på knäna och den mänskliga psykologin vid sjukdom.

Anna Gislén och Ardavan Khoshnood, båda ST-läkare inom akutsjukvård, tar lite luft under en ovanligt lugn stund på akuten. De har inga patienter i väntrummet för tillfället men desto fler som väntar på vårdplatser.Bild: Sandra Henningsson
I mitten av februari rapporterade Sydsvenskan om en planerad satsning på akuten i Lund. I en investeringsplan som sjukvårdsnämnd Sus enigt ställde sig bakom ska 12 nya mottagningsrum komplettera dagens 19-20. En CT-röntgen ska installeras på akutmottagningen på bottenplan och en allmän uppfräschning ska ske av lokalerna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen