Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anklagad riksdagsledamot väljer MP igen

Riksdagsledamoten Stefan Nilsson lämnade Miljöpartiet i november förra året för att bli politisk vilde efter anklagelser om trakasserier. Nu vill han återigen beteckna sig som miljöpartist.

Stefan Nilsson vill återigen beteckna sig som miljöpartistisk ledamot i riksdagen. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery / TT
Det meddelade Nilsson i en anmälan till riksdagen under måndagen, enligt ett riksdagsdokument.
"Anledningen är att jag vill vara tydlig gentemot väljarna att jag verkar för och röstar på Miljöpartiets politik i riksdagen. Jag är invald i riksdagen för Miljöpartiet. I övrigt har jag inga kommentarer", skriver Nilsson i ett mejl till TT.
Anonyma uppgiftslämnare berättade i slutet av november för Dagens Nyheter att Stefan Nilsson sagt olämpliga saker och betett sig gränslöst mot kvinnor, framför allt unga, i många års tid. Miljöpartiet krävde att Nilsson skulle lämna alla sina politiska uppdrag och partisekreteraren Amanda Lind beklagade att han inte lämnade riksdagen.
Stefan Nilsson har nekat till anklagelserna och skrev den 15 februari i år i en debattartikel i Expressen att Metoo-rörelsen har använts som ett politiskt vapen mot honom.
Nilssons besked ska inte ha föregåtts av någon dialog med partiet, enligt partiets presstjänst. Det är oklart om Nilssons nygamla partibeteckning innebär att han också kommer att delta i riksdagsgruppens arbete och möten.
TT har sökt Amanda Lind och MP-gruppledaren i riksdagen Maria Ferm.
Gå till toppen