Annons

Annons

Familj

”Jag vill vara en världsmedborgare”

Det har gått drygt fyra år sedan Maximillian Lundin stoppade en köttbit i munnen. Numera är det enbart vegansk kost som gäller. Hans mission är att få fler att välja grönsaker, bönor och linser. Klimatångesten driver på, men också matglädjen.

– Jag är ändå kock och tycker att det är kul med mat, säger han.

"Jag drivs av lust, glädje, lite rädsla och kämparanda", säger vegankocken Maximillian Lundin, som är uppvuxen i Helsingborg.

Bild: Hossein Salmanzadeh/TT

Annons

Matrebell, hälsofreak och kock. Maximillian Lundin har många epitet, men hans viktigaste för stunden handlar om att få oss att byta ut köttet på tallriken mot grönsaker, linser och bönor. Ett arbete som inte är helt enkelt.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy