Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Noel Hansson fick göra mål i kylslagna MFF-debuten

I en isande kyla, där termometern visade minus sex grader, men det kändes som femton, spelade ett ungt Malmö FF 2-2 mot danska Roskilde. – Man kan välja att se matchen på olika sätt. Jag är väl rätt positiv måste jag säga utifrån förutsättningarna, sa tränaren Magnus Pehrsson.

Arnor Traustason visade en imponerande attityd och jobbade stenhårt i ung omgivning i MFF:s träningsmatch mot Roskilde.
– Vi tappade fyra spelare och det blev inte riktigt den startuppställning som vi hade tänkt, fortsatte MFF-tränaren. Det här var ju många U19-spelare som ska spela med U21 och de fick bra erfarenhet. Modet att vilja spela var väldigt bra.
När matchen lades in var tanken att spelarna som inte startade mot Gefle skulle få mycket speltid. Men så föll först Markus Rosenberg och Pavle Vagic bort på grund av skador och sedan Samuel Adrian och Eric Larsson på grund av sjukdom matchdagen.
– Jag var också förkyld. Jag fick gå ut för att jag inte kunde andas, sa isländske mittfältaren Arnor Traustason. Det var fruktansvärt kallt.
– Jag vet faktiskt inte om jag upplevt så här kallt under en match vare sig som spelare eller tränare. Kvittot på om Arnor håller 90 minuter har vi inte, eftersom han fick gå ut. Men han gjorde mycket som var bra. Han liksom flera andra stärkte sina aktier, menade Magnus Pehrsson.
Traustason visade en imponerande attityd och känns redo för att starta i cupmatchen mot BP i helgen.
– Jag gör ingen skillnad på namnen, tycker att alla "mina" spelare satte fokus på att förstå sina roller och attitydmässigt att göra sitt bästa, trots att det var en inramnings om inte gav så mycket extern motivation, menade Magnus Pehrsson.
Traustason slog hörnan som gav MFF 1-0, debutanten Noel Hansson nickade in den.
– Kul att få vara med och få göra mål. Jag skulle egentligen spelat vänsterback, men så blev Eric Larsson sjuk och då fick jag spela till höger i stället, sa Noel Hansson, som egentligen är - mittback.
Roskilde vände till 2-1 före paus, dels på en straff och dels ett fritt läge i mitten där MFF inte hängde med riktigt. Det såg också ut att bli slutresultatet, men trots att laget ju blev yngre och yngre, gjorde man en stark slutforcering sista 20 minuterna.
Franz Brorsson flyttade upp vid en frispark i slutminuten. Nickade i ribban och efter lite röra framför mål, stötte han själv in kvitteringen.
– Sista 20 var intensiva och frenetiska. Jag tycker det fanns ganska många bitar att vara nöjd med i både anfall och försvar, menade Magnus Pehrsson.
Någon av de unga spelarna du vill lyfta extra?
- En spelare som började trevande och som sen växte var Jesper Dickman. Han är inte fullvuxden än, men har fin teknik och en fin vänsterfot.
Dickman var lite överallt i slutet och hade också ett mycket bra skott som målvakten tvingades rädda till hörna.
Gå till toppen