Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Förpackningskoncernen Boxon förvärvar familjeföretag

Förpackningsföretaget Boxon i Helsingborg växer. Bolaget har förvärvat familjeägda Maxbox Emballage AB i Göteborg.

Boxon har sin bas i Helsingborg och verksamhet i Norden samt Tyskland, Frankrike och Kina. Koncernen omsätter omkring 1,1 miljarder kronor och har 260 anställda.
– Maxbox stod inför ett ägarskifte och när vi fick frågan var direkt positiva, säger Anders Yllfors, vd i Boxon, om förvärvet av familjeföretaget Maxbox Emballage AB.Bild: Boxon
Maxbox är inriktat på småskalig produktion. Verksamheten startades 1978 av familjen Hallgren, som nu lämnar över till nya ägare.
– Med Maxbox utökar vi vår möjlighet att leverera specialanpassade emballagelösningar i mindre serie som många kunder efterfrågar idag, säger Anders Yllfors, vd för Boxon i ett pressmeddelande.
Maxbox omsätter omkring 15 miljoner kronor och har åtta anställda.
– Med den här affären får det bolag jag byggt upp en möjlighet att fortsätta att utvecklas, säger Thomas Hallgren, vd för Madbox Emballage AB.
Gå till toppen