Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Henrik Larsson: ”Jag vill lämna Sverige”

Henrik Larsson har inte haft ett tränarjobb sedan HIF åkte ur allsvenskan. För The Independent berättar han nu om sina framtidstankar. "Jag vill vara i ett stort lag, i de stora ligorna igen", säger han.

Henrik Larsson.
Henrik Larsson lämnade HIF när klubben åkte ur allsvenskan hösten 2016.
Sedan dess har han varit utan tränarjobb. Nu berättar Henrik Larsson för The Independent att han vill återuppta sin tränarkarriär – utomlands.
– Det här (Helsingborg, reds.anm) är min stad, men jag vill lämna Sverige. Jag vill jobba som tränare och det betyder övriga Europa. Jag har provat på tränaryrket med tre klubbar i Sverige nu. Med två klubbar gick det bra. Med Helsingborg gjorde jag inte allt rätt men inte heller allt fel, säger han till The Independent.
Var Henrik Larsson ser sig själv om ett par år? Så här svarar han:
– I England, någonstans. Jag vill vara i ett stort lag, i de stora ligorna igen. Jag förstår att jag måste visa vad jag går för som tränare, men jag tycker att jag har potentialen. Jag har mycket kunskap att dela med mig och är utrustad med det som behövs för att förmedla mina tankar till spelarna. Tiden får utvisa om det faktiskt är så.
Henrik Larsson tror inte att han någonsin kommer återvända till HIF.
– Sättet det slutade på var inte det bästa att gå skilda vägar med supportrarna, men det är så det är. Det är historia. Jag har inte gått tillbaka och tror inte att jag någonsin kommer att göra det, säger han till The Independent.
Gå till toppen