Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klassiskt rollspel blir dataspel – här är Malmöstudions stora satsning

Minns du bordsrollspelet ”Mutant” som tillsammans med ”Drakar och Demoner” var stort på 80- och 90-talen? I år gör ”Mutant” digital comeback form av Malmöstudion The Bearded Ladies ”Mutant Year Zero: Road to Eden”.

En muterad gris och en muterad and är två av huvudkaraktärerna i ”Mutant Year Zero: Road to Eden”.Bild: Funcom
När Sydsvenskan pratade med spelstudion The Bearded Ladies i Malmö för drygt ett år sedan var det locket på om vad de faktiskt jobbade med.
– Det är över ett år tills det släpps och jag kan avslöja att det bygger på ett kärt svenskt IP, sa David Skarin, grundare av The Bearded Ladies då.
Men på onsdagen släpptes den första trailern för ”Mutant Year Zero: Road to Eden”, ett äventyrsspel som utspelar sig i en dystopisk framtidsvision av Sverige efter den stora katastrofen.
”Road to Eden” är baserat på den senaste utgåvan av bordsrollspelet ”Mutant”, som släpptes första gången 1984. Spelaren kontrollerar en grupp muterade djur och människor och utforskandet av den postapokalyptiska världen varvas med taktiska, turordningsbaserade strider.
Läs också Guide: 24 nya spel som utvecklas i Malmö just nu
I teamet finns utvecklare som jobbat med såväl danska lönnmördarsimulatorn ”Hitman” som svenska actionspelet ”Payday”. ”Mutant Year Zero: Road to Eden” ges ut av norska Funcom och ska släppas till PC och spelkonsolerna Playstation 4 och Xbox One senare i år.
Striderna i spelet är turordningsbaserade och påminner enligt utvecklarna om dem i hyllade strategispelet ”Xcom”.Bild: Funcom
Gå till toppen