Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Storm bröt sin måltorka: ”Känts som en tidsfråga”

Malmö Redhawks och Djurgården spelade 3–3 för fjärde gången den här säsongen. Sedan fixade gästerna extrapoängen i Arenan efter straffar, 3–4. – Där måste man ta ansvar och smälla dit pucken, sa Redhawks tränare Peter Andersson.

Frederik Storm i duell med Jesper Pettersson. Dansken var vass på rören och tryckte in 3–2-målet i powerplay.
Samma visa alltså får Redhawks som ett dygn tillbaka borta mot Frölunda. Laget har gnuggat powerplay under OS-uppehållet, men borde kanske ha testat lite straffar också.
Nu brände i tur och ordning Johan Olofsson, Erik Forssell och Rhett Rakhshani. Djurgården missade också två, men Marcus Davidsson satte sin och det räckte för seger.
– Vi spelar ofta oavgjort så det är kanske dags att träna lite mer på straffar, sa Erik Forssell, som ändå pillade in ett mål under ordinarie tid och var en av de stora i Redhawks i sin comeback på hemmais.
– Vi gör en bra andra period och en okej tredje, men man kan aldrig vara nöjd när man förlorar. Det känns surt att släppa in ett mål i slutet när vi har chans att ta tre poäng, sa Forssell.
Hans nya kedjekompis Frederik Storm glänste med sin rappa skridskoåkning och bröt sin långa måltorka när han tryckte in 3–2 i powerplay med knappt sex minuter kvar att spela.
– Jag har faktiskt inte tänkt på det så mycket. Spelet har funkat bra och jag har kommit till lägen, så det har bara känts som en tidsfråga innan puckarna ska börja gå in också, sa han.
Dansken såg ut som en matchvinnare, men Djurgården tog det till förlängning och sedermera straffar efter en sen kvittering till 3–3.
– Det kändes som en match där vi borde ha tre eller minst två poäng med oss, men pucken studsade Djurgårdens väg, två av deras mål var inte ens skott på mål utan studsar på folk och in. Men sedan jobbar de också hårt för det, det ska man inte ta ifrån dem, sa Frederik Storm.
Han hade gärna tagit chansen att bli matchvinnare på straff i stället.
– Jo, det är klart, men vi har våra straffskyttar, jag har kanske slagit två eller tre straffar på de sex år som jag har varit här, sa Frederik Storm.
– Både Rhett [Rakhshani] och Olof [Johan Olofsson] har grym procent, men ibland går de inte in bara.
Sjukast av allt var att de båda lagen spelat 3–3 mot varandra under ordinarie tid samtliga fyra möten den här säsongen.
– Det är väl jämna lag och mycket tillfälligheter, konstaterade Erik Forssell.
Gå till toppen