Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ölbloggen

Håkan Engström: Festivalvinnare på brygghuset

Three Little Birds har en fin apa!

Några hembryggare i Malmö tog sig namnet Three Little Birds och tog en mycket fin pale ale av amerikansk typ till Sällskapet Maltes hembryggarfestival för lite mer än tre år sedan. Jag hade glömt bort den, men satt i en "branschjury" som det året röstade fram denna till festivalens bästa öl.
Igår kväll cyklade jag lyckligtvis förbi Malmö Brewings Taproom. Eller nästan: lyckligtvis stannade jag till. Three Little Birds har återskapat sin ale på plats i brygghuset, och den hade rätt nyligen kopplats på.
Det är en fin ale, tydlig i inriktningen (besk) men inte extrem (tvärtom fint balanserad) och inte starkare än att man kan dricka flera pints (5,5%; för min del blev det tyvärr bara en).
Konsistensen är mjuk, nästan tjock, med ett skum som dröjer sig kvar längre än åtminstone ett malmöitiskt snötäcke. Doft och smak av stenfrukter (persika?), kanske litchi och grapekärnor. Lite lite armsvettig, men in a good way.
Snart tar den torrt örtiga smaken över. Kanske för aggressivt för en del, men jag uppskattar att den är så tydlig och så ren i smakerna.
Gå till toppen