Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hockeyallsvenskan: 2 mars

Pantern åkte på ny käftsmäll: ”Inte riktigt där idag”

Efter 1–6 mot Modo åkte Pantern på en ny käftsmäll borta mot Vita Hästen på fredagskvällen, 1–4. ”Vi var inte riktigt där i dag och det visar resultatet också”, sa målvakten Robin Jensen.

Panterns målvakt Robin Jensen hade en svettig kväll i Himmelstalundshallen mot Vita Hästen.Bild: PÄR OLERT
Pantern fick en mardrömsstart i Himmelstalundshallen i Norrköping.
1–0 till Vita Hästen efter 39 sekunders spel och så en straff på det bara 18 sekunder efter ledningsmålet.
Men Robin Jensen var med på Henrik Nybergs dragning och räddade med ena benskyddet.
Vita Hästen fortsatte att vara det vassaste laget och hade 32–16 i skott efter två spelade perioder.
– Det var som om det där tidiga ledningsmålet satt i hela matchen. Vi var inte riktigt där och kom inte upp i nivå, sa Robin Jensen.
Pantern pressades tillbaka i egen zon och fick spela i numerärt underläge två gånger om i slutet av mittperioden, men lyckades hålla tätt i spel tre mot fem.
Och Malmölaget var tillbaka på allvar när en frispelad Martin Janohls dunkade in 1–1 efter 7.26 i slutperioden.
Men glädjen blev kortvarig. Drygt en och en halv minut efter kvitteringen kom 2–1 för hemmalaget genom Kevin Elgestål.
Pantern fick chans att gå ifatt igen i spel fem mot fyra, men misslyckades och drog sedan direkt på sig en utvisning för för många spelare på isen.
Det utnyttjade Vita Hästen till att göra 3–1 och punkterade sedan matchen när Marcus Eriksson fångade upp Akim Alius grova felpass och satte 4–1.
Samtidigt hade Pantern flyt med resultaten när lagen runtomkring i tabellen inte heller presterade. Både AIK och Oskarshamn fick också stryk och Almtuna fick bara med sig en poäng borta mot Modo.
– Det ska vi vara tacksamma för men det blir säkert en tuff avslutning för oss ändå, sa Robin Jensen.
Första hemma mot Tingsryd som slåss för sin existens i allsvenskan, sedan bortamatch i sista omgången mot Södertälje som slåss för att komma med i slutspelsserien.
Pantern är fyra just nu, en placering som ger två bonuspoäng med sig in i slutspelet. Men trean AIK är bara en poäng före, så Pantern har chans på full pott om man går förbi.
– Klart det är skönare att gå in i en slutspelsserie med tre poäng, än att starta på noll, vem som helst hade tagit det, sa Robin Jensen.
Gå till toppen