Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vattenfall miljardinvesterar

Ny miljardinvestering för statliga Vattenfall. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Statliga Vattenfall planerar att investera 1 miljard kronor i ny solenergi de kommande två åren. Investeringen går in i nya storskaliga solkraftsparker.
"Solkraft är ett viktigt komplement till vindkraft som förnybar energikälla. När vi nu investerar mer i solkraft så är det för att möta kundernas ökade intresse och efterfrågan", kommenterar vd Magnus Hall i ett pressmeddelande.
Enligt energibolaget görs satsningarna på solkraft framförallt på grund av man vill minska kostnaderna och underlätta en decentraliserad energiproduktion.
Investeringsbeslutet omfattar tre storskaliga solkraftsparker i Nederländerna. Den totala kapaciteten för dessa projekt uppgår till 10,5 MW. Dessutom byggs 130 000 solpaneler i anslutning till bolagets vindkraftspark Haringvliet som kommer kunna producera förnybar energi till 11 000 nederländska hushåll.
Gå till toppen