Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugis hjälpgumma hyllades efter segern

Lugis pålitliga hjälpgumma Sara Olofsson klev in i huvudrollen i segermatchen mot Skövde. – Nya positioner ser jag bara som utmaningar, säger 21-åringen.

Sara Olofsson kunde jubla efter att ha gjort fyra mål i segermatchen mot Skövde. Hon hyllades också av sin tränare och fick pris som matchens bäste spelare.Bild: PETTER ARVIDSON
HANDBOLL · SHE
Lugi-Skövde 28-24 (15-12)
Lugi rivstartade mot Skövde och ryckte till sig en 6-1-ledning redan under de första åtta minuterna.
Då satt Sara Olofsson på bänken och såg sitt lag storspela främst i försvaret.
Men det defensiva ankaren Ebba Engdahl fick tidigt slut på orken efter ha varit sjuk de senaste dagarna. Det bidrog till att Sara Olofsson fick axla hennes roll i försvaret och sedan även ta en stor roll offensivt.
– Det var kul i dag. Till största delen gjorde vi det bra som lag och försökte göra det enkelt för varandra, sa Sara Olofsson som fick utdelning i fyra mål för sitt slit.
Offensivt fick hon vikariera på alla positioner på nio meter och några byten även som mittsexa.
– Man får tänka om snabbt, men jag gillar det. På linjen så tittar jag efter Jenny [Carlsson] och hennes direktiv sedan försöker jag göra det bästa efter det. Det blev lite mer smällar än vanligt, konstaterade hon efter matchen mot Skövde.
– Det är spelare som Sara som man vill ha i laget. Hon är en arbetshäst som är beredd att skrapa knäa för hela laget och inte bara för sig själv, menade Lugitränaren Dragan Brljevic.
De två halvlekarna påminde mycket om varandra. De inleddes med 20 starka minuter för att sedan avslutas med tio svagare minuter.
– De första 20 minuterna i varje halvlek visade vi att vi är ett topplag, sedan var resten för mycket cirkusnummer. Då höll vi oss inte innan för ramarna. Det måste vi ta bort om vi vill nå någonstans den här säsongen, sa Dragan Brljevic.
Under de första tio i den andra halvleken lyckades Skövde bara göra ett mål – på straff. Hemmalaget gick från 15-12 till 21-13 och bäddade för segern.
En djup svacka kom istället när det var drygt tolv minuter kvar då tilläts Skövde göra fem raka, till 25-22, och skapa lite nerv i avslutningen.
– Dippar kommer alltid, men vi jobbar hårt för att kunna hantera dem och jag tycker att vi har blivit bättre på att ta oss ur dem snabbare och inte gå ner oss för mycket. Jag tycker att vi hjälper varandra bättre så att man inte står så ensam i de lägena, säger Sara Olofsson.
Med två tuffa matcher kvar på programmet – Kristianstad borta och H65 hemma – innan slutspelet har Lugi tredjeplatsen i egna händer.
– Vi har alla möjligheter att vinna de matcherna och kan då kliva in i slutspelet med en go känsla, tycker Dragan Brljevic.
Gå till toppen