MFF

Stekhete Bachirou: "Vinden gör kylan värre här än i Östersund"

Han är stekhet i vinterkylan, MFF:s bäste i säsongsupptakten, men tycker själv att betygsättningen var för generös senast.
– Jag kunde ha varit underkänd mot Gefle. Jag borde haft ett dåligt betyg, säger Fouad Bachirou.

Fouad Bachirou, Malmö FFBild: Max Wiman
Han är sådan - vågar vi redan nu fastslå - ödmjuk och öppen, den nye MFF-mittfältaren.
Sydsvenskan brukar inte strö de riktiga överbetygen runt spelarna i säsongsupptakten. Därför säger Fouad Bachirous siffror en hel del:
Framad Amager, 3.
Flora Tallin, 4.
New England, 3.
DC United, 3
Dalkurd, 4.
Gefle, 2.
– Alla kunde se att Gefle inte var min bästa match. Det viktigaste var att vi vann, men jag var inte nöjd. Ni var för snälla mot mig där, säger Fouad Bachirou.
Läs mer:27 raka besvikelser - här är MFF:s cupförbannelse
Insatsen i Gefle kan ha ett samband med den sibiriska vargavintern.
– Kylan var svår för mig personligen. Jag kunde inte känna mina tår. Det är nog det värsta jag varit med om. Det och ett annat möte med Gefle i Östersund för ett par år sedan. Vi förlorade med 1-4 och det var minus 10-12 grader.
Annars kan man ju tycka att du borde vant dig vid kylan i Östersund?
– Nej, jag gillar det inte och vänjer mig inte. Hade inte räknat med det här i Malmö, säger Fouad Bachirou med ett leende och fortsätter:
– Vinden gör kylan värre här än i Östersund, faktiskt. Men det är ju dåligt över hela Europa. Min familj i Paris har berättat att de har minus sju grader och snö - det händer ju aldrig där annars.
Även om minusgraderna ska släppa, pratar vi två plusgrader i två veckor till...
– Så det blir ingen vår, undrar Fouad Bachirou lite besviket. Jag visste inte det. Men vi får bara stå ut med det. Det är inget att göra.
Läs mer:Genomgång: Här är lagen som når kvartsfinal
Själv menar han att det inte ska påverka spelet alltför mycket.
– Det är bara förberedelserna. När matchen börjar, blockerar du ut allt och fokuserar. Då får bara stå ut med det. Vi vill spela på samma sätt. Det är naturligtvis svårt, men det gäller att värma upp ordentligt. Det är ju fortfarande 22 spelare som spelar fotboll.
Fouad Bachirou instämmer i att han fått en bra start i Malmö FF och gläds åt de goda omdömen han fått.
– Ja, så här långt har det gått bra. Det kan bli svårt i ett nytt lag, men det har varit okej. Jag förstår spelarna jag har runt mig mer och mer. Men det är också så att om laget gör det bra, är det lättare att bara bra. Det är det som har hänt. Det hjälper mig också och jag hoppas det kan fortsätta så hela säsongen.
Tillsammans med Oscar Lewicki ser han redan ut som ett cementerat mittblock centralt. Och han tycker inte att det ökar pressen att det är så uttalat.
– Mitt första mål inför varje säsong är att spela varje match. Då måste jag spela bra och då utmanar jag mig själv. Spelar du matcher och gör det bra, så litar coachen och laget på dig. Det är ingen press. Det är vad jag är betalad för. Jag vill spela fotboll. Alla ska vara förberedda på att spela två matcher i veckan, säger Fouad Bachioru och tillägger:
– Alla vill väl hellre spela matcher än träna. Sen kan du behöva vila någon gång om du går ner lite i prestation, men personligen vill jag alltid spela. Men vill managern att jag ska vila, så får jag acceptera det.
Läs mer:Därför är Östersund favorit i härligt oförutsägbar cup
En poäng mot BP räcker för avancemang till kvartsfinal tack vare Carlos Strandberg 3-0-mål. Men Bachirou tycker inte det är viktigt.
– Det spelar ingen roll som jag ser. Det Jag räknar inte mål eller så. Du ska vinna alla matcher om du vill vinna cupen.
Konstaterar Fouad Bachirou, som också snart etablerar sig som Malmöbo på riktigt.
– Jag ska flytta till lägenhet nu. Nästa vecka ska allt vara på plats. Hotell är bra, men två månader är länge och du vill ha ditt eget ställe.
Läs alla artiklar om: Svenska cupen: MFF-BP
Gå till toppen