Annons

Annons

Annons

Alkohol och tobak togs i beslag under politikerns besök: ”Vill se att fler jobbar som Helsingborg”

Riksdagsledamoten Tomas Tobé (M) fick se både alkohol och tobak tas i beslag när Helsingborgs stad tillsammans med polis och tull gjorde en kontroll av ett vattenpipskafé. Efteråt vill han förenkla för samarbetet mellan städer och statliga myndigheter.

Text

"Det är ett nytt sätt att tänka och intressant att kommunen kan vara en pusselbit i arbetet med att bekämpa den organiserade brottsligheten" säger Tomas Tobé, rättspolitisk talesperson för Moderaterna, efter att ha varit med på en tillsyn i Helsingborg. Här flankerad av Tullverkets Gürsu Öncü, till vänster och polisen Jonas Berg till höger.

Bild: Polisen

Annons

Kontrollen av ett av stadens många kaféer där gästerna framförallt kan röka vattenpipa kom efter flera indikationer på att verksamheten inte drivs efter gängse regelverk. Från stadens sida deltog miljöförvaltning och räddningstjänst som hade synpunkter på bland annat livsmedelshanteringen, förvaring av gasolflaskor samt utrymningsvägar. Tull och polis fann alkoholen och piptobaken, som är punktskattepliktiga varor, intressant, Skatteverket kollade kassaregistret.

0 kren månad

Sydsvenskan Digital 1 mån

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan