Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eva Rydberg sätter upp succémusikalen ”Annie” i Malmö

När musikalen ”Annie” sattes upp på Nöjesteatern i Malmö 2005 så var det teaterns största succé dittills. Nu sätter de upp ”Annie” igen med Nanne Grönvall och Thomas Järvheden i huvudrollerna och i regi av Eva Rydberg.

Eva Rydberg, Nanne Grönvall och Thomas Järvheden.
Kombinationen Annie + Eva Rydberg + Nöjesteatern är en bekant kombination. När musikalen ”Annie” sattes upp där 2005 så gjorde Eva Rydberg huvudrollen som Miss Hannigan och det blev Nöjesteaterns största succé dittills. Sedan dess har föreställningar som ”Grease” och ”Spamalot” blivit ännu mer framgångsrika på Nöjesteaterns scen.
Nöjesteaterns Julius Malmström berättar för Dygnet Runt att han tycker livet är för kort för att man ska göra om föreställningar som man redan gjort. Men efter att ha gjort ”Sound of music” som kändes högaktuell med handlingen, så insåg han att det finns en annan musikal som har samma status, aktuella handling och appellerar till både barn och gamla. ”Annie” som handlar om föräldralösa Annie som en dag får lämna Miss Hannigans barnhem för att tillbringa en jul hemma hos miljardären Mr Warbucks.
– Jag ringde Eva Rydberg som har gjort ”Annie” både i Sverige och Danmark och frågade om hon ville regissera. Hon är en väldigt duktig personregissör och när man har med barn att göra på scen så är det väldigt viktigt. Sen hittade jag min Miss Hannigan i Nanne Grönvall och min Mr Warbucks i Thomas Järvheden. Förra gången vi gjorde ”Annie” så var miljonären i 60-årsåldern, men idag är ju miljonärerna ofta i 45-årsåldern så jag ville hitta en yngre person som både kan sjunga och dansa, berättar Julius Malmström.
Eva Rydberg blev väldigt glad av samtalet. För ”Annie” är en musikal som ligger henne väldigt nära.
– Jag älskar den föreställningen. Det är så fantastiska melodier och shownummer. Sen går ju barnen rakt in i hjärtat. Den känns aktuell idag för barn far fortfarande illa. Det är en blandning av komisk och sorglig handling. Där finns allt, säger Eva Rydberg.
Tänker du göra den på ett annorlunda sätt jämfört med tidigare?
– Det vet jag inte än. Det kommer av sig självt när man repeterar. Men det är ju en betydligt yngre ensemble nu. Vi har diskuterat att sätta ”Annie” i nutid i Sverige, men vi kom fram till att det ändå blir Amerika och dåtid, säger Eva Rydberg.
Hur ska ni hitta er Annie då?
– Det blir audition och det är inte kul. Kanske har vi en Annie i ensemblens närhet, men det är vi inte säkra på än.
Varför ogillar du auditions?
– Jag tycker att det är så hemskt för dem som står där och ska sjunga och dansa. Jag brukar alltid spexa för att göra det lite roligare. Men jag har aldrig audition för Fredriksdalsföreställningarna. Jag åker och tittar på föreställningar och plockar folk den vägen. Men det är svårt att hitta barnroller den vägen, säger Eva Rydberg som berättar att hennes eget knep för att barnen inte ska bli rädda för Miss Hannigan var att ha med sig massa choklad till barnen.
– Jag ska säga till Nanne att hon ska ha med sig massor av choklad till Nöjesteatern, skrattar Eva Rydberg.
I vår blir det audition för att hitta Annie och andra barnroller. Den 30 november är det premiär för ”Annie” på Nöjesteatern och tanken är att föreställningen ska gå över vintern och sen kanske gå vidare till annan scen i Sverige.
Biljetterna till ”Annie” släpps den 9 mars.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen