Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöbolag på riskkapitalturné i Stockholm

Om Stockholmsinvesterarna inte kommer till Skåne får Skånebolagen komma till Stockholm istället. Det är den enkla idén bakom ett arrangemang där tio bolag från Minc i Malmö i morgon presenterar sig för affärsänglar och tunga investerare i huvudstaden.

Jeanette Andersson från Minc tar tio innovativa bolag till Stockholm för möten med affärsänglar och riskkapitalbolag.Bild: Jenny Leyman
På investerarbänken i morgon sitter representanter från riskkapitalbolagen Creandum, Industrifonden, NTF Venture och Spintop samt medieföretagen Bonnier och Schibsteds investeringsverksamheter.
– Många riskkapitalbolag tycker nog att våra bolag är i tidigt skede, men det här handlar mycket om att skapa intresse och ett första möte, förklarar Jeanette Andersson från företagsinkubatorn Minc i Malmö.
Dessutom är ett antal så kallade affärsänglar, privatpersoner som investerar mindre belopp i bolag tidigt skede, inbjudna.
Just affärsänglar brukar prioritera bolag som finns i deras geografiska närhet, för att kunna följa dem löpande och ha möjlighet att stötta med råd längs med vägen. Jeanette Andersson ser ändå att det är en stor poäng för skånska bolag i att locka in någon av huvudstadens affärsänglar.
– Den stora fördelen med att få in änglar även från andra nätverk är att det blir mycket lättare att lyckas med finansieringen i nästa steg också, säger hon.
De tio Minc-bolagen som är med på arrangemanget "Minc Goes Stockholm" är Protetiko, Musikka, Storytourist, Djunked, Pej, Hitta Rådgivare, Anatomic Studios, Enjay, Vevios och Packbud. Arrangemanget hålls på entreprenörscentret SUP46 och det är andra gången Minc genomför den här typen av investeringsevent i Stockholm.
Gå till toppen