Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Max Wiman: ”Vi ska inte vara mänskliga” - Pehrsson om nio minuters svacka

Det känns som MFF och tränaren Magnus Pehrsson på ett tydligt sätt lägger ribban verbalt ännu högre än i fjor. Det är väl i grunden bra och känns väldigt mycket Malmö.

Två exempel ska ni få.
När jag och Fotbollskanalens Jonas Hansson satt och pratade med Pehrsson efter måndagens olika träningsaktiviteter, så kom vi bland annat in på prestationen mot BP – förstås. Jag uttryckte att första halvlek såg riktigt, riktigt bra ut från tv-soffan. Pehrsson höll med och sa att det bara var ett par detaljer som han inte var nöjd med över 90 minuter.
Till slut kokade han ner det till att det var perioden från minut 56 och fram till 65 ungefär och jag kan bara instämma. Efter 2-0-målet var det som att spelarna tyckte att det var klart för dagen. Och Pehrsson var inne på samma tema. Sen sa han så här:
”Men det är väl det där mänskliga när man har varit för bra. Och det ska vi inte vara. Vi ska inte vara mänskliga”.
Rätt malmöitiskt det uttalandet eller vad säger ni?
Det andra exemplet var när jag tog upp väderförhållanden med honom. Pehrsson är närmast lite irriterad över de frågorna, eftersom det är något han inte kan påverka. Dit jag egentligen ville komma var hur han och staben resonerade runt om man ska göra skillnad på vilka spelare man skickar ut i tveksam väderlek i en träningsmatch mot Nordsjälland en tisdag i mars.
"Är det inte väglag för att spela fotboll så spelar vi inte fotboll. Är det väglag spela fotboll har de alla lika mycket behov för att få många minuter i benen. Så upplever jag ingen skillnad i dag i alla fall. Men vi vill inte riskera någon spelare och där är det ingen skillnad vem det är."
Arnor Traustason gick in med en beundransvärd energi i träningsmatchen i förra veckan mot Roskilde och han har så lite spel i kroppen, att han nog kan uppbåda den i ett bättre lag mot Nordsjälland nu. Där jag blir fundersam är om det är rätt att skicka ut Markus Rosenberg i den här typen av match, när man så tydligt kommit överens om att han ska matchas försiktigt fram. Det kan smälla rejält mot danska lag och på halkigt och ouppvärmt underlag – som det kan vara även om plusgraderna kommer i morgon – kan det mest oförutsedda inträffa.
Förvisso en lokal värmebölja på tisdagen i Malmö, men den känns ju inte helt stabil...
Träningsmatcher före säsong är en sak – där måste alla spela – och jag gillar tanken med de här extra matcherna, det ger mycket inte minst för de yngre spelarna, men ingen regel utan undantag. Det är cupmatch redan på lördag för MFF – ska verkligen Rosenberg vara ute på tisdagen då mot hårdföra danskar, som inte brukar ta några hänsyn för att det är träningsmatch?
Även om MFF har tre toppanfallare just nu, är kaptenens närvaro så mycket mer betydelsefull ju bättre motståndet blir. Visst behöver han minuter, men de måste värderas mot risken. Nu tror jag att Pehrsson säkert tagit ett samtal med Rosenberg om detta, men är ändå tveksam. Men det höjer ju värdet ytterligare på Sydsvenskans tv-sändning, så varför ska jag klaga. Startar MFF med den elva som man kan förmoda, är det en uppställning av hög allsvensk klass.
Förresten – blir motståndet bättre i kvartsfinalen än tidigare cupmatcher? Jo, så är det säkert. Fast inte om man tittar på Göteborgs väg dit. Laget klarade sig alltså före Öster tack vare bättre rankning. Samma som MFF gjort vid oavgjort mot BP. 2-2 mot Sirius, 1-1 mot Öster och 1-0 mot Varberg är ju inte våldsamt imponerande.
Läs alla artiklar om: Svenska cupen: MFF-IFK Göteborg
Gå till toppen