Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

60-åring fick böter för fyllefärd i Svedala

En 60-åring har dömts för grovt rattfylleri i Svedala. Det hjälpte inte att han påstod att alkoholen intagits efter att han parkerat sin bil.

polisens nykterhetskontroll Ängelholm.Bild: Niklas Gustavsson
Det var i januari förra året som mannen körde bil i Svedala. På ett ställe stannade han och gick ur. En annan bilist såg då hur mannen föll omkull och hade svårt att resa sig igen.
Efter en stund lyckades mannen åter ta sig in i bilen och körde vidare till en bensinstation där han parkerade. Bilisten, som följt efter, hade då larmat polis.
Patrullen som kom till platsen märkte att 60-åringen luktade alkohol och hittade en öppnad ölburk i bilen.
Mannen greps och följande alkoholtest visade på en alkoholhalt på 1,54 i blodet.
60-åringen har själv förnekat att han kört påverkad. Istället berodde balansproblemen på ett plötsligt blodtrycksfall. Alkoholen säger han sig ha drucket efter att ha parkerat bilen vid bensinstationen.
När tingsrätten prövade fallet i juni förra året valde man att tro på mannens förklaring och frikände honom.
Men målet överklagades och nyligen dömde hovrätten honom till dagsböter på sammanlagt 6 000 kronor.
Rätten anser att de två alkoholprov som tagits tillsammans visar att mannen måste ha druckit alkohol tidigare än direkt efter att han parkerat.
Gå till toppen