Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kim Wall tilldelas Publicistklubben Södras stipendium 2018

”En skånsk journalist i världsklass, med enastående förmåga att i sina reportage hitta de berättelser och människoöden som speglar vår globaliserade samtid”, skriver Publicistklubben Södra i ett pressmeddelande om priset som postumt tilldelas journalisten Kim Wall.

Journalisten Kim Wall mördades i augusti förra året.Bild: Tom Wall
Priset, på 10 000 kronor, delas ut på Publicistklubben Södras årsmöte i april. Enligt ordförande Csaba Bene Perlenberg var valet lätt.
”Kim Walls reportage har en visuell kvalitet som gör läsaren till en världsresenär. PK Södra vill med årets stipendium stötta fonden så att fler journalister kan ta med oss på än fler berättelser i Kims anda”, säger han i pressmeddelandet.
Läs också Kim Wall-fond stödjer kvinnliga reportrar
Kim Walls familj har startat fonden ”Kim Wall Memorial Fund” till minne av henne, och stipendiepengarna kommer gå till att stötta fonden.
”Vi är mycket tacksamma för att PK Södra vill hedra Kims minne med stipendiet, och samtidigt bidra till Kim Wall Memorial Fund. Fonden kommer årligen att dela ut ett stipendium till en ung kvinnlig journalist som vill verka i Kims anda”, säger familjen i PK Södras pressmeddelande.
Gå till toppen