Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rosenberg nådde milstolpe med drömmål när MFF kryssade

Markus Rosenberg firade hundra fullträffar i Malmö FF med ett läckert klackmål. MFF-kaptenen hann även med ytterligare ett mål i 2-2-matchen mot Nordsjälland.

Malmö FF inledde träningsmatchen mot danska ligatrean Nordsjälland piggast. Egzon Binaku var nära att göra 1-0 på nick efter ett fint inlägg från Arnor Traustason.
Men efter den inledande anstormningen tog danskarna - som luftade sina reserver i matchen - över och kunde ta ledningen efter en fin upprullning, där målskytten Abu Sadiq serverades med en smörpass som skar rakt igenom MFF:s backlinje.
Kvarten senare, i den 32:a minuten, kom dock MFF:s replik.
Arnor Traustason spelade bakåt till Felix Konstandeliasz, som hittade Markus Rosenberg med sitt inlägg. Och med en läcker klack kvitterade MFF-kaptenen till 1-1 - hans hundrade mål i den himmelsblå tröjan.
Markus Rosenberg i kamp med Nordsjällands målvakt i första halvlek.Bild: Patrik Renmark
Glädjen blev dock inte långvarig för MFF.
På en dansk frispark nådde MFF:s mittback Noel Hansson högst och nickade bollen i eget mål
I andra halvlek jagade MFF kvittering, men Nordsjälland jobbade fint defensivt. Arnor Traustason fick dock ett kanonläge att sätta 2-2 då han frispelades av Markus Rosenberg i den 58:e minuten.
Kvitteringen kom istället i den 73:e minuten.
Arnor Traustason slog en pressad hörna som Markus Rosenberg distinkt skallade in i mål till 2-2.
MFF-kaptenen var fem minuter senare att fullborda sitt hattrick då han rundade Nordsjällands keeper, men avslutet räddades på mållinjen.
Fakta

Så startade MFF

Fredrik Andersson - Eric Larsson, Noel Hansson, Hugo Andersson, Egzon Binaku - Felix Konstandeliasz, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Arnor Traustason - Markus Rosenberg, Laorent Shabani.

Ersättare: Mathias Nilsson (mv), Tim Prica, Jesper Dickman, Yahya Kalley, Amir El-Marakbji.

Gå till toppen