Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Löfven jämfördes med Trump i amerikansk press

Stefan Löfvens möte med USA:s president fick ingen större uppmärksamhet i den amerikanska pressen. Men i The Washington Times jämfördes han med – Donald Trump.

Trumpig? Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani/TT
The Washington Times tolkar den svenske statsministerns uttalanden som att han mer eller mindre erkänner att Trump hade rätt i sitt påstående förra året om att Sverige har problem med invandring.
I artikeln står det att Löfven lovar att han ska ta tag i problemen med invandring och gängvåld för att, i ren Donald Trump-anda, göra Sverige fantastiskt igen.
The Washington Times ser stora likheter mellan Stefan Löfvens tal om organiserad gängkriminalitet och Donald Trumps retorik mot medlemmarna i organisationen MS-13 som han vill utvisa samt hans politik för att begränsa invandring från muslimska majoritetsländer, skriver tidningen.
Även Miami Herald påpekar Trumps triumf efter att presidenten påpekat att han hade rätt i sin kritik mot Sverige men ger samtidigt presidenten en känga för att inte ha kontrollerat fakta ordentligt angående händelserna i Sverige förra året då han påstod att Sverige hade drabbats av upplopp, dödsfall och problem.
Miami Herald tar också upp Löfvens erbjudande att hjälpa till att hålla dialogen om kärnvapen mellan Nordkorea och USA så smidig som möjligt.
Boston Herald nämner också Löfvens erbjudande att hjälpa till med de diplomatiska relationerna mellan Nordkorea och USA.
Gå till toppen