Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pantern poänglöst in i slutspelet

Pantern går in i slutspelsserien poänglöst efter bortaförlust mot Södertälje 1- 4 i den sista omgången av Hockeyallsvenskan. Laget var den stora förloraren när positioneringen avgjordes.

ISHOCKEY
Hockeyallsvenskan
Södertälje-Pantern 4-1
Fjärde raka förlusten ger emellertid inga bra vibrationer när Pantern på lördag startar sin intensiva period med fem matcher på nio dagar. Första matchen borta mot Björklöven.
Till en början såg det ganska ljust ut och Pantern dominerade matchinledningen. Men första perioden slutade mållös.
Det blev Södertälje som tog ledningen 3.54 in i den andra perioden. Christopher Bengtsson gjorde mål i power play och Södertälje krånglade sig över strecket och in i slutspelsserien i det läget.
Pantern hade några utmärkta chanser att kvittera, bland annat av Nicklas Jadeland och Gustaf Berling men Södertäljes målvakt Henrik Lundberg var alert.
Jonatan Bjurö i Panternmålet hade mycket att göra och Södertälje fortsatte att jaga på i den tredje perioden. Efter 7.28 kom så 2-0 genom Ludwig Blomstrand.
David Åslin släckte Panternförhoppningarna när han satte 3-0 för Södertälje 11.11 in i sista perioden.
Pantern fick lite vittring genom poängkungen Martin Janohls när han utnyttjade spel i numerärt överläge till reducering 1-3 efter 12.32.
Panterncoachen Joby Messier tog time out med drygt två minuter kvar och provade spel sex mot fem utan att lyckas i målväg.
Istället gjorde Christopher Bengtsson 4-1 i tom kasse med två sekunder kvar att spela.
I och med att Tingsryd vann mot Modo klarade Södertälje den sista slutspelsserieplatsen. Pantern blev sexa i tabellen.
Så spelar Pantern i slutspelserien
På lördag börjar slutspelsserien i ishockey. Vinnaren av serien spelar kval mot förloraren i allsvenskan finalen (Leksand/Timrå). Vinnaren i det mötet spelar i kval mot lag 13 i SHL om en plats i högsta serien.
Panterns matcher:
10 mars: Björklöven borta
12 mars: Oskarshamn hemma
14 mars: AIK borta
16 mars: Almtuna borta
18 mars: Södertälje hemma
AIK startar med tre poäng, Almtuna med två poäng, Björklöven med en poäng. Pantern, Oskarshamn och Södertälje får inga poäng med sig.
Gå till toppen