Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Näringsliv

Skåne rankas högt i rapport om digitalisering

Malmö, Båstad och Lund finns med på topp tio-listan över kommuner med mest digitala företag. Det visar en rapport från teknikbolaget Cloudrepublic. I det här sammanhanget rankas även Skåne som det näst vassaste länet i Sverige.

Rapporten tar tempen på och analyserar digitaliseringsgraden hos svenska företag, kommuner och landsting. Mätningarna baseras på datadriven analys.
Rapporten tar fasta på att de företag som hamnar högt på listan jobbar en hel del med SEO (sökmotoroptimering) och SEM (sökordsmarknadsföring), och har domäner med både organisk och köpt trafik. Enligt rapporten är dessa företag även aktiva i sociala medier, och har en hög interaktionsnivå bland sina följare som lämnar många likes och kommentarer.
I det avseendet har flera skånska företag gjort bra ifrån sig, vilket speglas i undersökningen.
Listan över topp-tio kommuner med de mest digitala företagen toppas av Solna medan bästa skånska kommun, Malmö, hamnar på en femteplats. Direkt därefter hamnar Båstad med en sjätteplacering, följt av Lund som parkerar på plats åtta.
Fakta

Kommuner med de mest digitala företagen (placering och kommun)

1. Solna

2. Malung-Sälen

3. Stockholm

4. Vadstena

5. Malmö

6. Båstad

7. Umeå

8. Lund

9. Göteborg

10. Sundbyberg

Källa: Cloudrepublic

Fakta

Län med de mest digitala företagen (placering och län)

1. Stockholms län

2. Skåne län

3. Västra Götalands län

4. Uppsala län

5. Västerbottens län

6. Hallands län

7. Jönköpings län

8. Västmanlands län

9. Kalmar län

10. Kronobergs län

Källa: Cloudrepublic

Gå till toppen