Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi höll inte hela vägen: ”Helt okej stormningsförsök”

Lugi hade läge att spräcka IFK Kristianstads mäktiga segersvit, men höll inte hela vägen i mästarnas hemmaborg. – Det var ett helt okej stormningsförsök i alla fall, sa Lugitränaren Tomas Axnér.

Niclas Paradis gjorde en stark insats i Lugi. Här tar han tag i Kristianstads Gunnar Stein Jonsson.
HANDBOLL · KRISTIANSTAD
Handbollsligan, herrar
Kristianstad 28 (14)
Lugi 25 (14)
60 raka hemmasegrar mot svenskt motstånd blev 61 när IFK Kristianstad vände och vann med 28–25.
Lugi hade ledningen och initiativet, men sex raka hemmamål under de åtta sista minuterna fick den orange publiken att känna igen sitt lag – ett vinnarlag.
– Det är en styrka också att vinna utan att glänsa, vi visar att vi kan jobba oss till segrar även när det inte flyter anfallsmässigt, konstaterade IFK-tränaren Ola Lindgren.
Han anade oråd på "en bedrövlig träning" dagen före match.
Helgens urladdning i Kroatien, där IFK Kristianstad säkrade avancemang från gruppspelet i Champions League, präglade ännu spelartruppen.
– Det var en hel del dojjor som var kvar i Zagreb och många spelare som hade svårt att befinna sig i nuet, konstaterade Ola Lindgren.
Lugi utnyttjade det till max och ryckte till sig en fyramålsledning tidigt i matchen. Men Kristianstad är Kristianstad och hade hämtat in till 14–14 före pausvilan.
– Vi gör en jättebra första halvlek där vi kanske borde ha haft med oss några måls ledning, sa Tomas Axnér.
– Sedan kom det där klassiska Kristianstadsrycket efter paus, men vi fick stopp på blödningen och gjorde fem raka mål.
Det räckte ändå inte.
En tveksam utvisning på Alfred Jönsson var öppningen som IFK behövde. 23–25 blev 25–25 och sedan var hemmalaget skarpast när allting skulle avgöras i slutminuterna.
– Utvisningen är en kamp mellan två spelare, jag tycker att den är stenhårt dömd, där tappar vi också momentum, sa Tomas Axnér.
– Vi spelar oss fram till bra lägen, men skjuter över två gånger. På något sätt dräner de misstagen oss också bakåt, där vi tappar energi. Sedan har IFK den där känslan att det kommer att lösa sig till slut och det gjorde det ju nu också.
Lite på samma sätt har det sett ut i Europaspelet för Lugi.
– Vi vet att vi kan skaka bra lag, men vi måste över den sista barriären och ta det hela vägen in i mål. Synd att vi inte kunde vara lite skarpare, då hade vi haft en bra möjlighet att vinna den här matchen.
Gå till toppen