Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Massive följer upp succén – ”The Division 2” är på väg

Två år efter Malmöstudion Massives stora onlinesatsning ”Tom Clancy's The Division” är det dags igen. På torsdagen meddelade man att en uppföljare är under utveckling – parallellt med den stora ”Avatar”-satsningen och nästa års flytt till det hela kvarter man köpt på Möllevången.

I ”Tom Clancy's The Division” ska spelaren överleva i New York efter att en epidemi slagit ut alla viktiga samhällsfunktioner.Bild: Massive
I nuläget är detaljerna kring uppföljaren till actionspelet knapphändiga – men det kommer att drivas av en uppdaterad version av Massives egenutvecklade spelmotor Snowdrop. Till sin hjälp får Malmöstudion flera av ägarbolaget Ubisofts studior i Frankrike, USA, Rumänien och Kina.
Läs också Klart: Speljätten Massive flyttar till Möllan
”Vi tar allt vi lärt oss de senaste två åren och applicerar det på uppföljaren för att se till att vi gör det rätt”, skriver Julian Gerighty, creative director på Massive Entertainment i ett pressmeddelande.
Fler detaljer om ”The Division 2” kommer att presenteras på den stora spelmässan E3 i Los Angeles i juni.
Läs också Jake Gyllenhaal gör film av spelsuccé från Malmö
”The Division” var ett av världens mest sålda spel 2016, och en filmversion med Jake Gyllenhaal och Jessica Chastain i rollerna är på väg.
Gå till toppen