Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Mer jämställd sponsring fick FCR-nestorn att ta jobbet

Han har slutat ett par gånger, försökt göra det ännu fler. Men nu stod FC Rosengårds nestor Erling Nilsson på årsmötet och välkomnades mer officiellt som klubbchef för FC Rosengård. ”Debatten om jämställdhet och sponsorer - jag tror det kommer att gå väldigt fort nu och har man varit med om de tuffa åren är det spännande att vara med om det”, säger han som en förklaring till varför han tackade ja.

Erling Nilsson fick agera intervjuare av damlagets tränare Jonas Eidevall på ett möte som tack vare intensivt arbete var betydligt mer välbesökt än tidigare.Bild: Max Wiman
Erling Nilsson har ju framför allt verkat i FC Rosengård som sportchef, nu har han sedan i höstas ett övergripande ansvar för hela verksamheten.
– Det är en utmaning, men jag känner mig privilegierad så länge jag är frisk och känner att jag kan bidra. Vi har stora och trogna sponsorer som ställer upp. FC Rosengård har egentligen aldrig haft ett bättre utgångsläge, konstaterar Erling Nilsson.
Sydsvenskan har tidigare berättat att FCR-nestorn fått ta ett än större formaliserat ansvar nu som klubbchef sedan dåvarande vd:n Amir Poursamad försvann i höstas efter en väldigt kort period på posten.
Erling Nilsson är övertygad att klimatet vad gäller sponsring mellan kvinnlig och manlig idrott kommer att förändras snabbt och att förändringen redan har börjat. Det blir som en tanke - och är kanske det också - att årsmötet hålls 8 mars på internationella kvinnodagen.
– Självklart har vi höga mål. Det har flera lag. Vi har en tunn trupp och vi måste vara skadefria, men vi har en absolut målsättning att vara med i toppen.
FC Rosengård är lite komplicerat, eftersom det fortsatt är två föreningar egentligen. Men damverksamheten och herrelitlaget ligger i samma budget, som för 2018 ligger på cirka 22 miljoner kronor - att jämföra med 30 miljoner kronor i fjor.
– Det var herrlaget som sprang iväg i fjor ekonomiskt och som vi har skurit ner jättemycket på. Det är framför allt där de stora förändringarna sker, det blir i praktiken ingen ekonomisk satsning på dem. Sen har damlaget tappat en del spelare som var ganska dyra i lönebudgeten.
Herrlaget åkte ur division 1 och får helt andra villkor i år.
FC Rosengård landade totalt för 2017 på nästan plus-minus-noll. En intressant notering är att man fick in två miljoner kronor på spelarförsäljningar på damsidan.
Håkan Wifvesson omvaldes som ordförande och nya i styrelsen blev Emilie Condrup och Lotti Jaenecke.
Gå till toppen