Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Redhawks föll tungt – har ändå guldläge att nå kvartsfinal

Malmö föll tungt med 3–6 mot Växjö – men har ändå guldläge att nå SM-kvartsfinal på lördag.
– Vi kan inte dra på oss onödiga utvisningar. Jag håller på att bli arg, rasade Peter Andersson till Cmore direkt efter matchen.

Rhett Rakhshani jublar efter 2-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Malmö Redhawks den 8 mars 2018 i Växjö.Bild: JONAS LJUNGDAHL
Men Redhawkstränaren kan trösta sig med att Redhawks trots allt har ett mycket bra läge att nå den efterlängtade kvartsfinalplatsen.
En poäng räcker mot bottenlaget Mora hemma i Malmö arena på lördag för att säkra en plats bland de sex främsta och en plats i kvartsfinal.
Detta tack vare att värsta konkurrenten om kvartsfinalplatsen HV71 också förlorade.
Men Redhawks hade kunnat säkra sin plats redan på torsdagskvällen. Men det gjorde man inte – och det gjorde Peter Andersson arg.
– Vi drar på oss massa utvisningar. Vi beter oss, som om jag vet inte vad. Vi gör en bra första period och är med i matchen. Sedan drar vi i klubbor och drar i byxor. Det håller inte mot Sveriges bästa klubb, förklarade Peter Andersson.
– Vi gav oss själva inte chansen, menade Peter Andersson.
Malmö rivstartade, hade 2–2 efter en period efter Redhawksmål av Frederik Storm och Fredrik Händemark, men under drygt fem minuter i andra perioden kom raset. Mellan matchminut 8,26 och 13,50 i andra perioden avgjordes matchen.
Då släppte Redhawks in fyra mål.
– Vi får inte bli frustrerade - det här är en lagsport. Vi kan inte dra på oss onödiga utvisningar. Jag håller på att bli arg, sa Peter Andersson.
– Jag är skapligt nöjd med det offensiva spelet. Vi ger oss inte själva chansen i den andra perioden. Vi ger initiativet till Växjö. Det var inte tanken när vi åkte hit.
Anton Mylläri deppar efter Växjös 4-2-mål.Bild: JONAS LJUNGDAHL
Elias Pettersson var den stora spelaren den här kvällen med två mål och två assist och han blev i och med det den bästa junior-poängplockaren i SHL och Elitserien genom alla tider.
Efter 13.13 i sista perioden reducerade Redhawks i numerärt överläge. Fredrik Händemark rakade in en retur efter ett skott av Max Görtz.
– Vi ska städa av det här i omklädningsrummet sedan ska vi gå vidare. Vi ska göra allt vi kan för att göra en bättre prestation på lördag, sa Peter Andersson.
Då - i 52:a och sista omgången - kan Redhawks säkra en kvartsfinalplats och få lite efterlängtad vila.
Värt att notera: Lars Bryggman och Niklas Arell var båda tillbaka i spel efter skada.
Malmö Redhawks Anton Mylläri deppar efter Växjös 4-2-mål.Bild: JONAS LJUNGDAHL
Fakta

Tabellen inför sista omgången.

Lag 1-6 till kvartsfinal, lag 7-10 till åttondelsfinal.

1) Växjö 114 p

2) Djurgården 93 p

3) Frölunda 91 p

4) Färjestad 85 p

5) Skellefteå 85 p

6) Malmö 83 p

7) HV71 80 p

8) Luleå 78 p

9) Linköping 78

10) Brynäs 70 p

11) Rögle 61 p

12) Örebro 57 p

13) Mora 51 p

14) Karlskrona 46 p

Fakta

Sista omgången i SHL

Lördag, kl 15.15:

Redhawks–Mora

Skellefteå-Karlskrona

Färjestad-HV71

Rögle-Luleå

Linköping-Växjö

Frölunda-Brynäs

Örebro-Djurgården

Gå till toppen