Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rutinerade allsångsledare blir gästbokare för Sommarscen

Har du besökt någon av Sommarscens allsånger O'boy och R'n'b out loud i Pildammsteatern? Då vet du vilka Suzanne "Suuz" Naffah Cronstam och Miriam Aïda är. Nu ska de två rutinerade allsångsledarna få sätta sin egen prägel på Sommarscens program – som gästbokare och producenter för totalt sju av årets evenemang.

Suzanne "Suuz" Naffah Cronstam och Miriam Aïda.Bild: Patrik Renmark David Bergström
– Vi på Sommarscen tar ofta in specialiserade bokare, men att just Suuz och Miriam, som själva har stått på våra scener och känner vår publik så väl, sätter sin egen prägel på programmet är nytt. Det är väldigt inspirerande att arbeta nära två så kompetenta och engagerade personer som dessutom lever och andas Malmö, säger Anna Novovic, konstnärlig ledare för Sommarscen, i ett pressmeddelande.
Miriam Aïda gjorde sin skivdebut redan 2002 med ”Jan Lundgren Trio Presents Miriam Aida & Fredrik Kronkvist” och har sedan dess turnerat både i Sverige och internationellt med olika band. Hon har i flera år lett allsången O'boy som en del av Sommarscen.
Läs också Hon leder sommarens r'n'b-allsång: ”Här får jag sjunga ut och vara den popstjärna jag är”
Suzanne "Suuz" Naffah Cronstam har tidigare varit dj och programledare på Sveriges Radios och SVT. 2015 drog hon igång en egen allsång som en del av Sommarscen – inriktad på hiphop och r'n'b.
Nu ska de två kända Sommarscenprofilerna sätta sin egen prägel på totalt sju evenemang i sommar. Miriam Aïda ansvarar för fyra av dem och Suzanne "Suuz" Naffah Cronstam för tre.
Än så länge är det oklart exakt vad de sju programpunkterna kommer att innehålla – men Miriam Aïda söker framförallt musikakter med ett budskap av gemenskap och mångfald.
Suzanne "Suuz" Naffah Cronstam avslöjar att r'n'b, hiphop och trapmusik kommer att få en central del i hennes tre produktioner – men det blir inte bara musik i fokus. Hennes mål är att nå ut till Malmös ungdomar.
– Tänk att du skapar en vision i huvudet och sedan liksom får göra det på riktigt, jag är jätteglad över att få möjligheten att göra detta, säger hon i ett pressmeddelande.
Gå till toppen