Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF flyttar på klacken i heta cupkvarten mot IFK Göteborg

Malmö FF styr om publiken på Malmö idrottsplats vid cupkvartsfinalen mot IFK Göteborg. Normalt brukar klacken stå på långsidans ståplatsläktare mot Malmö opera till.
– Nu kommer kortsidan att bli klacksektion, säger kommunikationschefen Peter Åhlander.

Om MFF får jubla med klacken efter lördagens match sker det mot läktaren på ena kortsidan. Inte långsidan, som mot BP.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Han pratar då om kortsidan mot Triangeln till, det vill säga ut mot Pildammsvägen.
– Vi gör det för att få bättre tryck på läktaren med klacken samlad där, säger Peter Åhlander. Vi kommer att informera om det på sociala medier, vår hemsida och i andra kanaler och jag förmodar att trumma och sådant kommer att placeras ut i god tid.
Förändringen har kommit till stånd efter samtal mellan klubbens SLO Pierre Nordberg och några supportergrupperingar.
Biljetterna på Malmö idrottsplats är inte numrerade. När huvudläktaren och gamla läktaren på andra sidan fyllts, brukar många välja att sätta sig på den aktuella kortsidan (för där är alltså sittplatser).
Nu kan det alltså finnas anledning att tänka till en gång till, om man av någon anledning inte vill hamna mitt i klacken. Dock innebär det samtidigt att ett antal andra åskådare alltså kommer att få välja ståplats på långsidan i stället. Halva ena långsidan är enbart ståplatser.
Att det finns en positiv säkerhetsaspekt i att få MFF-klacken på kortsidan är också ofrånkomligt. Man kommer ju längre bort från Göteborgs supportrar på andra kortsidan.
Biljetterna gick åt betydligt fortare än snön smälte när MFF hade släpp för årskortsinnehavare till cupkvartsfinalen mot IFK Göteborg.
– Vi sålde 3800 direkt och därav alla 450 till Göteborgs sektion gick åt, berättar Peter Åhlander.
Det innebär att cirka 700 biljetter fanns kvar strax efter lunch. Beskeden var först otydliga, men i de 3800 var bortasektionen inräknad.
– Jag tror väl att de går åt redan i eftermiddag, men finns det mot förmodan några kvar så får medlemmar chansen i morgon, säger Peter Åhlander.
Polistillståndet för matchen gäller bara för 4 450 åskådare. Normalt sett skulle Malmö idrottsplats kunna ta in ganska många ytterligare.
Läs mer: 27 raka besvikelser - här är MFF:s cupförbannelse
Läs alla artiklar om: Svenska cupen: MFF-IFK Göteborg
Gå till toppen