Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lugi herr

Jan Jönsson: Succén i Europa ger ny utmaning att älska

Det räcker inte att vara bäst i Sverige, IFK Kristianstad vill mer med sin handboll och tog sig upp på en ny nivå när man den gångna helgen blev klart för slutspelsfasen i Champions League.
Den urladdningen verkade ha gett en viss baksmälla, men trots det lyckades IFK till slut manövrera ut Lugi i torsdagens holmgång i handbollsligan och förlänga sin mäktiga segersvit.
Det är väl egentligen det som vinnarkultur handlar om; att aldrig tvivla på att läget kommer och att inte bjuda motståndarna på enkla misstag.
Lugi är inte där än, men har precis som IFK insett att vägen till något som känns som mer än framgång för stunden, kräver att man lyfter blicken och vågar mäta sina krafter mot internationellt motstånd.
IFK Kristianstad får en ny tuff utmaning när man i vår ska jaga sitt fjärde raka SM-guld.
Som första svenska lag har man lyckats ta sig vidare från gruppspelet i Champions League och ställs i åttondelen mot tyska storlaget Flensburg med förra Lugispelaren Simon Jeppsson som en av en handfull svenska proffs.
Vanligtvis brukar Kristianstad ha Europaspelet bakom sig när det svenska slutspelet drar igång och har därmed fullt ut kunnat utnyttja farten och kraften man fått av att mäta sig med utländska topplag.
Nu kommer två åttondelar i Champions League att sprängas in i ett tajt schema med SM-kvartsfinaler i bäst av fem matcher.
När övriga svenska slutspelslag vilar mitt i kvartsfinalspelet, så ska Kristianstad spela hemma och borta mot Flensburg, sedan på det igen med kvartsfinal nummer tre på hemmaplan.
"Vi kommer spela två turneringar samtidigt med kniven mot strupen lite grann och det kommer helt klart bli annorlunda", säger Kristianstads mittsexa Mario Lipovac i en intervju på Handbollsligans sajt.
Det gäller att kunna ställa om fokus och att matcha laget optimalt, få ut max både av kroppen och av knoppen.
Samtidigt är det en avundsvärd sits, för vem skulle inte vilja vara bäst i Sverige år och år in och dessutom lyckas i Europa?
Allt att vinna i Europa, allt att förlora i Sverige, uppstickare och favorit i samma orange paket. Det är en utmaning att älska för den som bestämt sig för att leda utvecklingen av svensk klubblagshandboll på herrsidan.
Läs alla artiklar om: Handbollsligan 2017/18
Gå till toppen