Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Tidigare FCR-stjärnan förlorade sitt barn: ”Traumatiskt”

Lisa Ek och hennes pojkvän går igenom en svår tid. Efter en lång kamp för att bli gravid fick den tidigare Rosengårdsstjärnan missfall i den 24:e veckan. Nu väljer hon att berätta om tragedin.

Det var i februari som Lisa Ek förlorade sitt barn.Bild: PETTER ARVIDSON
Lisa Ek, 35 år, representerade FCR 2012-14. Hon har även spelat för Hammarby och Göteborg samt synts som expert i SVT.
2016 avslutade hon spelarkarriären i Fiorentina. Men hon blev kvar i Florens, där hon bor med pojkvännen Gianluca Sasso.
Paret går just nu igenom en tuff tid, efter att ha drabbats av en personlig tragedi.
Efter att ha försökt en längre tid blev Lisa Ek i höstas gravid efter provrörsbefruktning. Men i slutet av februari förlorade hon barnet, i den 24:e veckan.
– Det blev en totalchock när det hände. Efter att ha varit helt vild där inne var det plötsligt ingen rörelse alls, säger Lisa Ek till Expressen.
Efter att ha gjort ett ultraljud konstaterades att barnet inte var vid liv. Hon tvingades därefter föda ut det döda barnet.
– Det var jävligt tufft, både mentalt och fysiskt. Jag tror att det blir ännu värre när man ska kämpa för något man vet är dött. När jag hörde hur någon i salen bredvid födde ut ett barn som skrek, då blev det ännu mer smärta. Det var traumatiskt.
På sin blogg skriver Lisa Ek om tragedin och den svåra tiden efter den.
”Vi vill skriva ut det såhär för att alla ska veta, för att minimera jobbiga frågor och missförstånd. Vi har inte haft ork eller kraft att höra av oss ens till er som är närmsta vänner, sorgen har varit för stor och vi har behövt vara bara med varandra. Vi var gravida men vi är inte längre det. Det är otroligt smärtsamt och kommer vara en sorg vi bär med oss resten av våra liv men vi har massor av fantastiska människor i våra liv och vi har varandra. Just nu ska vi bara vara vi två och försöka förstå det här tillsammans. Vi kommer försöka igen och igen tills det blir som det ska vara.”, skriver Lisa Ek.
Gå till toppen