Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Tusentals samlade vid Astoris begravning

Tusentals supportrar fyllda gatorna och spelare från hela Fotbollsitalien hade rest till Florens. Alla med samma syfte: För att ta farväl av den plötsligt framlidne Davide Astori.

Fiorentina-supportrar utanför Santa Croce-kyrkan i Florens där begravningsceremonin för Davide Astori hålls.Bild: Alessandra Tarantino/AP/TT
Redan tre timmar före ceremonin var många på plats vid Santa Croce-kyrkan i Florens. När kistan med Davide Astori ankom möttes den av applåder. Många ropade även hans namn och "grande capitano".
Därefter sänkte stillheten sig både i kyrkan och utanför.
Italiens målvakt Gianluigi Buffon och Juventus-lagkamraten Giorgio Chiellini var några som hade rest till Florens och fanns bland de sörjande.
– Vi tänker på honom varje dag. Jag har gråtit så många gånger. Han var en fantastisk spelare, sade Chiellini efter segern i Champions League-mötet med Tottenham i London.
Även Romas Daniele de Rossi, Nices Mario Balotelli och Fiorentina-spelare, som var klädda i mörka kostymer, deltog vid till begravningen för att visa sin respekt.
Det var i söndags morse som den 31-årige Davide Astori hittades död på hotellet i Udine där Fiorentina laddade upp för Serie A-matchen mot Udinese. Enligt obduktionen avled Astori av en hjärtinfarkt.
Läs alla artiklar om: Davide Astori 1987-2018
Gå till toppen