Dygnet runt

Emma Knyckare åker på mammaturné – kommer till Lund och Malmö i höst

I höst ger komikern Emma Knyckare sig ut på vägarna med föreställningen "Årets mama". Det blir Knyckares första egna scenföreställning och den kommer att besöka tolv städer runt om i Sverige. I oktober blir det besök i Malmö.

Emma Knyckare. Pressbild.Bild: Pressbild
"Det ska bli så otroligt gött att få göra den här föreställningen. Det är min första egna show och det är dags att ta mig ut från lägenheten med alla funderingar och trams jag lurat ihop sedan min dotter Maggan kom", säger hon i ett pressmeddelande.
"Årets mama", som bygger på Emma Knyckares bok "Hit med flaskan", innehåller skämt om föräldraskapet. Det hela beskrivs som en "föreställning om familjeliv, underliv och kärlek".
Men sig på turnén, som får premiär i Göteborg den 4 oktober, tar hon med sig ett husband bestående av hennes svägerska och svåger – Matilda Sjöström (sångerska i Steget och Det brinner) och Joakim Fritzner. Den 18 oktober besöker de Stjärnteatern i Lund och den 19 oktober kommer de till Moriska Paviljongen i Folkets Park i Malmö.
Emma Knyckare är också aktuell som initiativtagare till den mansfria festivalen Statement Festival, som äger rum den 31 augusti–1 september i Göteborg. Idén kom till förra sommaren som en reaktion på rapporter om sexuella övergrepp och ofredanden på svenska festivaler. Statement festival är tänkt att utgöra en frizon för kvinnor, transpersoner och ickebinära.
Biljetterna till "Årets mama" släpps den 9 mars.
Fakta

Hit kommer "Årets mama"

4/10 Göteborg

5/10 Halmstad

6/10 Varberg

12/10 Linköping

13/10 Nyköping

18/10 Stjärnteatern i Lund

19/10 Moriskan i Malmö

20/10 Kristianstad

9/11 Vänersborg

10/11 Jönköping

16/11 Karlstad

17/11 Örebro

Gå till toppen