Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Filmparet som aldrig ger upp

Lyckligaste paret i filmindustrin? Regissören Robert Guédiguian och skådespelaren Ariane Ascaride har levt och arbetat tillsammans i 40 år. Och de är fortfarande stridbara vänsteraktivister. Nu är de bioaktuella med "Huset vid havet", som berör flyktingkatastrofen på Medelhavet.

Skådespelaren Ariane Ascaride och regissören Robert Guédiguian har gjort film tillsammans sedan 1981. Deras två döttrar har dock inte följt i deras fotspår. "Barnen brukar säga att det räcker med två galna människor i huset", säger Ariane Ascaride.Bild: Svante Örnberg
Många regissörer bygger ett team av skådespelare och filmarbetare omkring sig som återkommer i verk efter verk. Fast konstellationerna håller sällan så länge som i fallet Robert Guédiguian. Den franske regissören har sedan tidigt 80-tal berättat om arbetarklassmänniskor i Marseille, och i nästan alla filmer återkommer skådespelarkvartetten Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darrousin, Gérard Meylan och Jacques Boudet. Så även i bioaktuella "Huset vid havet".

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen